vineri, 13 februarie 2009

Renault renunta la Laguna?

Criza financiara si vanzarile relativ slabe ale modelelor mari Renault ar putea lasa urme adanci in gama francezilor.

Renault renunta la Laguna?

Renault ar putea sa renunte la trei dintre cele mai cunoscute modele ale sale incepand cu 2011: Laguna, VelSatis si Espace. Informatia a fost publicata astazi, de britanicii de la Autocar, si vine ca o concluzie dupa ce producatorul francez a anuntat ca in uzina de la Sandouville, unde se produc in acest moment cele trei modele, urmeaza sa se asambleze modele utilitare.

Conform Autocar, VelSatis si Espace vor fi deja modele ajunse la finalul ciclului vietii in acel moment, in timp ce Laguna va fi produsa in continuare, in paralel cu utilitarele. Cu toate acestea, Laguna nu va beneficia de o noua generatie atunci cand ciclul sau de viata va ajunge la final.

Daca eliminarea din gama a lui Espace si VelSatis era o chestiune deja cunoscuta, oficialii renault anuntand la finalul anului trecut ca prefera sa se concentreze pe modele mai mici si mai ecologice, intrarea lui Laguna in joc poate fi considerata o surpriza.

"Va trebui sa ne adaptam la noile conditii ale pietei, ca regandim mobilitatea individuala si sa ne aliniem la noile trenduri", spunea acum cateva luni Carlos Ghosn, presedintele Renault-Nissan.

0 comentarii: