joi, 12 iulie 2007

Bazinul de înot de la Şcoala 3, închis de sanitari

• În urma analizelor de laborator efectuate la ASP, în apa din bazin s-au depistat încărcături chimice şi microbiene peste cele admise

Autoritatea de Sănătate Publică Suceava a emis decizie de suspendare a activităţii bazinului de înot de la Şcoala numărul 3 din municipiul reşedinţă de judeţ. Anunţul a fost făcut ieri de către directorul executiv interimar al ASP Suceava, doctor Odette Nicolae, care a declarat că la bazinul cu pricina nu sunt respectate condiţiile de funcţionare prevăzute în normele Ministerului Sănătăţii Publice.
Odette Nicolae a precizat că în urma analizelor de laborator efectuate pe probe de apă prelevate de sanitari pe 2 şi 6 iulie, s-a depistat în apa din bazinul de înot de la Şcoala Generală numărul 3 Suceava încărcătură chimică şi microbiană peste limita maximă admisă.
Directorul executiv interimar al ASP a spus că în probele de apă s-au depistat floră de origine fecală şi bacterii, fapt ce ar fi putut afecta serios sănătatea copiilor care ar fi înotat acolo.
Aceştia riscau, în cazul ingestiei de apă din bazin, să facă boală diareică acută, iar prin intermediul apei necorespunzătoare se puteau transmite tot felul de boli infecţioase, precum adenovirozele.
Concluzia sanitarilor a fost că bazinul de înot nu este dezinfectat corespunzător şi nici nu se face reînsprospătarea apei, fapt ce pune în pericol sănătatea înotătorilor. De aceea s-a luat decizia închiderii bazinului. Odette Nicolae a subliniat că acesta nu va putea fi redeschis decât dacă deficienţele constate vor fi remediate.
Directoarea Şcolii Generale Numărul 3 Suceava, profesor Venera Rusu, ne-a declarat că ieri a dispus golirea de apă a bazinului, urmând a se efectua dezinfecţia acestuia. Venera Rusu a spus că bazinul cu pricina deservea lunar aproximativ 500 de persoane din tot judeţul, printre care şi sportivi, dar că nu ştie cu exactitate valoarea veniturilor obţinute prin funcţionarea acestuia. Directoarea şcolii a menţionat că se vor lua toate măsurile pentru remedierea deficienţelor constatate de către sanitari. „Ne-am luat angajamentul de a rezolva neregulile. Este păcat că au apărut probleme, dar la 500 de persoane lunar care vin să înoate aici, este de ajuns un singur copil să intre în apă cu o rană la picior şi să lase acolo microbi”, a spus Venera Rusu.

• Bazin închis după numai o lună de la inaugurare

Bazinul de înot de la Şcoala numărul 3 a fost redeschis la începutul lunii iunie, iar la inaugurare a participat şi ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, fost elev al şcolii. Pentru renovarea bazinului s-au investit aproape 10 miliarde de lei vechi, din care 5 miliarde au fost acordate de Guvern, diferenţa de bani fiind suportată din bugetul Primăriei Suceava.
Bazinul de înot, singurul acoperit din întreg judeţul, a fost închis de sanitari şi anul trecut, atât din cauza stării de degradare a încăperii, cât şi din pricina unor probleme de sănătate apărute la copiii ce utilizau bazinul, cauzate de instalaţiile învechite şi cantităţile mari de clor utilizate pentru purificarea apei.
Consiliul Local Suceava a aprobat, în şedinţa de joi, 28 iunie, o rectificare bugetară prin care se suplimentează sumele alocate Şcolii cu clasele I-VIII numărul 3 din municipiu, tocmai pentru întreţinerea corespunzătoare a bazinului de înot.

0 comentarii: