joi, 12 iulie 2007

Rumeguşul posibilă materie primă la producerea energiei termice la Termica

Rumeguşul posibilă materie primă la producerea energiei termice la Termica

ImageTermica SA Suceava se gândeşte şi la combustibili alternativi pentru producerea energiei termice. Unul dintre membrii AGA din Termica SA, consilierul local Mihai Aurel Steiciuc, a declarat că Termica SA Suceava ia în calcul toate variantele posibile care să conducă la diminuarea preţului de cost al gigacaloriei, arătând însă că cea mai importantă reducere a cheltuielilor poate fi făcută doar prin reabilitarea sistemului de distribuţie a agentului termic.

Una din variantele luate în calcul este folosirea deşeurilor din lemn pentru producerea energiei termice.

Aurel Steiciuc a argumentat prin faptul că fabrica de celuloză şi hârtie Ambro SA Suceava are zilnic aproximativ 2,5 tone de rumeguş, deşeu din lemn care poate fi folosit la producerea energiei termice, iar în prezent specialişti ai Termica SA lucrează la un studiu de fezabilitate în acest sens.

Acesta a mai spus că preţul gigacaloriei plătit de populaţie ar putea creşte cu 12 procente, potrivit unei propuneri a conducerii Termica SA, fără să fie modificat însă preţul de producţie a gigacaloriei.

Aurel Steiciuc a arătat că gigacaloria va avea acelaşi preţ de cost, de aproximativ 200 de lei, iar preţul plătit de populaţie va fi de 155 de lei faţă de 140 de lei cât este în prezent.

0 comentarii: