joi, 12 iulie 2007

Clădirile ROMUPS vor fi demolate pe o suprafaţă de 20 de hectare

• Toate clădirile fostei Întreprinderi de Utilaje şi Piese de Schimb Suceava vor fi “rase” de pe suprafaţa pământului, pentru a lăsa loc unei investiţii deocamdată necunoscute

O altă mare reprezentantă a industriei sucevene de dinainte de ’89, fosta Întreprindere de Utilaje şi Piese de Schimb Suceava, nu va mai rămâne decât cu numele prin acte, după ce clădirile acesteia vor fi demolate în totalitate.
Firmele care au cumpărat activele fostului ROMUPS au obţinut ieri autorizaţia de demolare de la Primăria Suceava, încât, în cel mai scurt timp, cu o firmă specializată în demolări, orice urmă a clădirilor fostei întreprinderi va dispărea cu desăvârşire.
Această demolare marchează de fapt „îngroparea” industriei sucevene, primul pas fiind demolarea clădirilor fostului Mobstrat – unde se construieşte “Bucovina Shopping City”, apoi, a celor de la FAMOS, pe care se va construi Iulius Mall, iar acum, cele ale IUPS (ROMUPS) pe porţile căreia intrau zilnic peste 2000 de oameni.
Autorizaţia de demolare a fost emisă pe numele societăţii Office Development SRL Bucureşti, care a achiziţionat cea mai mare parte a activelor fostului ROMUPS de la SC Imotur SRL, firma omului de afaceri sucevean Bogdan Lenţa, contra sumei de 9,3 milioane de euro, pentru o suprafaţă de 9,5 hectare de teren.
Conform planului de situaţie ataşat autorizaţiei de demolare semnată de viceprimarul Angela Zarojanu, suprafaţa de teren de pe care vor fi “rase” toate construcţiile existente este de 196.000 de metri pătraţi, adică aproape 20 de hectare.
Terenul respectiv, care va fi disponibil astfel pentru orice tip de investiţie, de la centre comerciale, până la parc industrial, este mai mare decât cel deţinut de Iulius Mall, care va construi la Suceava cel mai mare centru comercial cu acest nume.

0 comentarii: