marți, 17 iulie 2007

CJ vrea cale ferata

Calea ferată îngustă care leagă localităţile de munte Moldoviţa şi Argel ar putea ajunge în proprietatea Consiliului Judeţean Suceava, administraţia obţinând un acord de principiu

al Ministerului Agriculturii pentru transfer.

„Exista riscul dezafectării acesteia şi ne-am gândit să o reabilităm şi să o redăm circuitului turistic”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, arătând că Direcţi silvică a solicitat un aviz pentru dezasamblarea căii ferate înguste.

El a precizat că de această cale s- interesat o firmă din Hunedoara, care vrea să propună administraţiei judeţene o colaborare pentru a o fructifica în vederea valorificării unui traseu turistic interesant.

„Sesizăm că lucrurile se leagă oarecum şi vom căuta cele mai viabile soluţii pentru a pune în practică această idee în scop turistic, care poate contribuia la dezvoltarea activităţilor cu caracter recreativ”, a mai spus Mîrza.

Valoarea de inventar a căii ferate înguste de la Moldoviţa este de peste 1,2 miliarde de lei vechi, se întinde pe o distanţă de peste 15 kilometri şi are nevoie de completarea cu şine pe anumite secţiuni de pe traseu.

0 comentarii: