marți, 17 iulie 2007

Vot direct

vot direct


PSD va propune modificarea Legii administraţiei publice, în sensul ca preşedinţii de Consilii judeţene să fie aleşi prin „vot direct şi universal”, asemenea primarilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, a declarat că „iniţiativa are la bază realizarea unei stabilităţi la nivelul conducerii administraţiei judeţene”.

„În prezent, există riscul ca la o bere mai mulţi oameni interesaţi pot decide destinul unui preşedinte de consiliu judeţean, eventual, chiar împotriva votului popular exprimat”, a spus Mîrza, referindu-se la ultima modificare a legislaţiei care prevede că schimbarea din funcţie se poate face cu majoritatea simplă a consilierilor judeţenei aleşi, măsură care ar fi aplicabilă începând cu mandatul din 2008. Mîrza a arătat că acest model de opţiune electorală este practicat în Italia.

„Vechea prevedere, care presupunea demiterea prin votul a două treimi din aleşi judeţeni şi constatarea a încă trei condiţii, ca şi cea propusă acum de PSD, condiţionează stabilitatea la nivel de Consilii judeţene şi poate marca un pas serios spre descentralizare”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza.

0 comentarii: