duminică, 15 iulie 2007

Căruţaşii încurcă traficul din Suceava, dar nu pot fi amendaţi

• Poliţia Comunitară nu este încă abilitată să aplice amenzi căruţaşilor care nu respectă orarul de circulaţie a căruţelor în Suceava, aprobat de Consiliul Local

Străzile din municipiul Suceava sunt încă invadate de căruţaşii care ignoră hotărârea Consiliului Local privind circulaţia căruţelor prin oraş, după un orar strict. Deşi acest orar a intrat în vigoare de aproape un an, căruţaşii care încalcă aceste reguli pot fi cel mult avertizaţi cu privire la contravenţie. Poliţia Comunitară Suceava nu este încă abilitată să aplice amenzi pentru nerespectarea acestui orar.
Reprezentanţii Primăriei Suceava, împreună cu Poliţia Rutieră a municipiului, au efectuat, în dimineaţa zilei de ieri, filtre la ieşirile din oraş, acţiunea având drept scop stoparea accesului căruţelor în oraş, în afara orelor prevăzute în orar. Potrivit şefului Serviciului Sistematizări Rutiere, Teodor Vătui, zeci de căruţe au fost întoarse din drum, la ieşirile spre comuna Ipoteşti şi spre Botoşani. Căruţaşii şi-au motivat prezenţa pe străzile Sucevei prin faptul că nu ştiau de stabilirea unui orar. Pentru că nu s-a pus problema încălcării prevederilor Codului Rutier, căruţaşii opriţi în trafic nu au putut fi amendaţi nici de Poliţia Rutieră. Echipa de control a fost surprinsă şi de faptul că în unele căruţe se aflau minori de 11-12 ani, nesupravegheaţi de părinţi.
Conform Hotărârii Consiliului Local, vehiculele cu tracţiune animală pot circula pe străzile din Suceava numai între orele 6.00 - 8.00 şi 20.00 - 22.00, în sezonul primăvară-vară, din 16 martie până în 14 septembrie, şi între orele 7.00 - 9.00 şi 17.00 - 19.00, în sezonul toamnă-iarnă, din 15 septembrie până în 15 martie. Circulaţia căruţelor este interzisă, indiferent de oră sau de anotimp, pe străzile: 1 Mai, între Universităţii şi Ştefan cel Mare, strada Ştefan cel Mare, Nicolae Bălcescu, Mărăşti, Mărăşeşti, între 1 Mai şi Zamca, strada Mihai Viteazu, Universităţii, între 1 Mai şi George Enescu, strada Mihai Eminescu, George Enescu, între Narciselor şi Mărăşeşti, strada Vasile Alecsandri, Ana Ipătescu, între Ştefan cel Mare şi Mitropoliei.
Potrivit viceprimarului Angela Zarojanu, acţiunea de ieri va fi continuată şi în perioada următoare. În acelaşi timp, Poliţia Comunitară Suceava va supune aprobării Consiliului Local un proiect de hotărâre prin care să fie stabilit cuantumul amenzilor ce pot fi aplicate pentru nerespectarea orarului de circulaţie a căruţelor.

Adina TUDOSE

0 comentarii: