duminică, 15 iulie 2007

PSD susţine că taberele şcolare ar trebui să revină sub tutela MEdCT

PSD susţine că taberele şcolare ar trebui să revină sub tutela MEdCT

Friday, 13 July 2007

ImageDeputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi s-a exprimat în favoarea revenirii taberelor şcolare din România sub tutela Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, cum de altfel s-a întâmplat cu ceva ani în urmă. Mirela Adomincăi a lucrat în sistemul taberelor şcolare, în perioada 2000-2004, conducând-o pe cea de la Suceava şi susţine că prin revenirea la vechiul sistem lucrurile ar putea intra într-o normalitate dorită de toată lumea.

„Nu sunt nici pe departe o nostalgică dar comparativ cu sistemul precedent, e clar că acela a fost mai bun. Taberele şcolare nu au fost conservate măcar iar de investiţii noi nici nu poate fi vorba. S-ar putea astfel asigura protecţia copiilor şi controlul activităţii care se desfăşoară aici”, a explicat deputatul sucevean.

Mirela Adomnicăi este de părere că prin trecerea sub directa coordonare a Ministerului Educaţiei se va putea echilibra mai bine oferta de locuri în tabere cu necesarul de investiţii, pentru vacanţe pe care elevii să le poată petrece în siguranţă.

Reacţia parlamentarului sucevean survine la puţin timp după ce zeci de copii s-au îmbolnăvit în tabăra de vară de la Năvodari din cauza condiţiilor în care au servit masa, motiv care a dus la închiderea ei în cursul zilei de joi.

0 comentarii: