duminică, 15 iulie 2007

Zeci de terase ilegale în municipiul Suceava

• În urma controlului demarat de Primăria Suceava, s-a descoperit că doar 5 din 25 de terase verificate aveau autorizaţie de funcţionare

Ilegalităţi făcute în văzul tuturor, fără nici o jenă. Zeci de terase ilegale funcţionează în municipiul Suceava, iar patronii acestora obţin profit, fără a fi plătit taxele necesare către Primărie.
Controlul demarat în urmă cu trei zile de Primăria Suceava, la iniţiativa viceprimarului Angela Zarojanu, a scos la iveală un lung şir de ilegalităţi, zeci de terase deschise în urmă cu luni de zile nefiind autorizate nici până în prezent.
Mai exact, din cele 25 de terase controlate de inspectorii Primăriei, numai 5 au autorizaţie de funcţionare. În cazul celorlalte terase care sunt deschise zi de zi şi aduc profit patronilor, au fost doar câteva încercări de intrare în legalitate, demarate cu ceva timp în urmă, ori chiar zilele acestea, după ce s-a aflat de acţiunea de control.
Practic, deşi proprietarii teraselor respective nu au contribuit la bugetul local cu taxe şi impozitele necesare pentru deschiderea unei terase, încasează bani din această activitate de luni de zile, fără a le păsa de lege şi de regulile impuse prin regulamentul adoptat de Consiliul Local.
“Surprinzător, deşi am simplificat foarte mult modalitatea de obţinere a autorizaţiei de deschidere a teraselor, nici 20% din cele pe care le vedem deschise prin oraş nu funcţionează cu acte în regulă. Prinşi asupra faptului, au venit cu tot felul de scuze puerile, ba că nu au ştiut că le trebuie autorizaţie de construcţie, ba că au uitat, ori că nu au avut timp. E inadmisibil aşa ceva, mai ales că mulţi dintre ei au deschis terase şi în anii anteriori”, a declarat viceprimarul Angela Zarojanu.
Pentru început, proprietarii celor 20 de terase care funcţionează ilegal au primit un avertisment din partea Primăriei, dar sancţiunile vor fi mult mai aspre dacă nu vor intra rapid în legalitate.
“Cei care în termen de 5 zile nu vor intra în legalitate vor fi amendaţi, iar următoarea măsură pe care o vom lua va fi cea de desfiinţare a teraselor”, a avertizat viceprimarul Sucevei.
Pentru ca terasele apărute în municipiul Suceava să poată fi autorizate, una din condiţiile principale este ca marginile acestora să fie delimitate de ghivece cu flori, pentru a înfrumuseţa aspectul acestor amenajări sezoniere.

Cosmin ROMEGA

0 comentarii: