duminică, 15 iulie 2007

Mama deputatului Capra, bagata in spital de roiuri de albine

Mama deputatului Capra, bagata in spital de roiuri de albine


O comunitate de peste 1500 de persoane a fost terorizată de mai multe roiuri de albine, iar mama deputatului PNL de Suceava, Mihai Sandu Capră, a fost internată la Spitalul

municipal din Fălticeni în stare de şoc anafilactic, în urma înţepăturilor albinelor.

În jurul orelor amiezii zilei de vineri, pe raza localităţii Drăguşeni a avut loc un incident rutier, în urma căruia o remorcă încărcată cu peste 80 de stupi cu albine s-a răsturnat în şanţ. Majoritatea stupilor s-au spart, iar zeci de familii de albine au roit în grupuri care încotro.

Maria Sandu Capră, în vârstă de 82 de ani, mama deputatului PNL de Suceava, Mihai Sandu Capră, a fost atacată de aceste roiuri, care în cele din urmă au doborât-o la pământ. Minute bune nimeni nu a putut interveni până la sosirea apicultorilor din localitate, care au dus victima la ambulanţă. Femeia a fost dusă imediat la Spitalul Municipal din Fălticeni în stare de şoc anafilactic, fără puls, potrivit medicilor. Dr. Stelian Constantin care s-a ocupat de victima albinelor a declarat, ulterior, că starea pacientei a fost restabilită, dar că va rămâne sub stricta supraveghere a medicilor.

Şeful serviciului Poliţiei Rutiere a judeţului Suceava, Romeo Butnariu, a declarat că incidentul rutier s-a produs din cauza vitezei excesive, iar într-o curbă la stânga, camionul cu albine şi unul care venea din sens invers au încercat să se evite, ceea ce au şi reuşit, însă autovehiculul care transporta albinele nu s-a putut redresa şi s-a răsturnat în şanţ.

În consecinţă, poliţia rutieră a dispus blocarea traficului rutier şi redirecţionarea circulaţiei pe artere secundare. Maşinile de poliţie au patrulat timp de peste 3 ore prin localitatea Drăguşeni îndemnând populaţia să se închidă în locuinţe, ca să evite expunerea la înţepăturile albinelor. În acest răstimp, apicultorii profesionişti au fost chemaţi să strângă albinele care roiau în căutarea unui adăpost nou.

0 comentarii: