joi, 16 august 2007

Copil legat de picior cu un lanţ gros, ca să nu fugă

Cristi, de 9 ani, s-a eliberat singur şi s-a refugiat la vecini

Copil legat de picior cu un lanţ gros, ca să nu fugă

În centrul de primire a minorilor, băiatul a văzut pentru prima dată în viaţă jucăriiÎn centrul de primire a minorilor, băiatul a văzut pentru prima dată în ...
Un băieţel de numai 9 ani a scăpat de coşmarul pe care-l trăia în casa părintească, după ce a reuşit să rupă singur lanţul gros cu care fusese legat de picior şi pat. "Nu mai vreau să merg acasă!", este singura rugăminte pe care Cristi le-a făcut-o salvatorilor săi.

Băiatul a povestit că tot coşmarul său a început imediat după moartea mamei, în luna decembrie anul trecut. Pentru că ştia cât de violent este tatăl lui, copilul a vrut să plece de acasă, la bunici, acolo unde mai stau alte două surioare.

Ştefan Marin Beghean nu a fost de acord şi l-a adus pe băiat înapoi acasă pentru a-l pune la muncile de zi cu zi. "Tata a venit acasă beat şi m-a bătut că nu fac treabă.

Ştefan Marin Beghean, tatăl denaturat, a respins acuzaţiile că şi-ar fi bătut copilul pentru că nu muncea, dar a recunoscut că l-a legat cu lanţul de pat. "L-am legat cu lanţul să-l cuminţesc. Umbla aiurea şi trebuia să-l ţin acasă", a spus bărbatul ameţit de aburii alcoolului. (foto sus)

M-a legat de pat cu un lanţ ca să nu fug şi apoi a plecat", ne-a declarat, ieri, Cristi. El a mărturisit că s-a chinuit câteva ore până a reuşit să fugă cu tot cu lanţul cu care era legat. Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Suceava s-au speriat de mizeria pe care au găsit-o în casa familiei Beghean, din Voitinel, şi cred că acest caz e de o gravitate deosebită.

Aflat în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă de la Suceava, băiatul a spus că nici nu mai vrea să audă de casa din Voitinel şi de traiul alături de tatăl său. Deşi trebuia să fie în clasa a III-a, copilul este semianalfabet, pentru că în loc să urmeze cursurile unei şcoli a fost obligat să meargă la cerşit prin sat pentru a avea ce mânca în fiecare zi.

Părinţii a trei copii din localitatea ieşeană Miroslava au şocat opinia publică, la începutul lunii iulie, pentru că îi ţineau pe micuţi legaţi cu lanţuri. Tatăl acestora îi lega şi punea lacătul pe lanţuri, iar mama ţinea ascunsă cheia. Soţii Grădinaru au rămas fără copii, iar tatăl a fost arestat. (foto stanga)

0 comentarii: