joi, 16 august 2007

Festival al fanfarelor Botosani

Festival al fanfarelor Botosani

15 August 2007

Fanfare din patru judete din zona Moldovei au participat, marti, in Botosani, la Festivalul interjudetean al fanfarelor, aflat la a VII-a editie, transmite corespondentul ROMPRES. Festivalul a fost organizat de Centrul Judetean de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare si Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National.

Manifestarea a reunit formatii de instrumentisti populari din judetele Iasi, Vaslui, Suceava si Botosani. "Cand fac un asemenea festival nu ma gandesc decat la mentinerea traditiilor, la formarea micilor instrumentisti si perpetuarea acestei muzici care, spre regretul nostru, incepe sa dispara", a declarat directorul Centrului Judetean de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare, Ion Ilie. La festival, au participat formatii compuse din trei generatii consecutive de artisti populari. Bunicii canta, in aceeasi fanfara, alaturi de copii si nepoti.

"Eu am invatat de la tatal meu, feciorul, de la mine si nepotul, de la noi amandoi. De multe ori cantam toti la un loc si ne bucuram ca muzica noastra le place oamenilor. Ne place sa ne ducem traditia mai departe", a afirmat Vasile Deleanu, unul dintre artistii participanti al festival.

0 comentarii: