joi, 16 august 2007

Sute de elevi suceveni vor studia in Italia si Spania

Sute de elevi suceveni vor studia in Italia si Spania

15 August 2007

Peste doua sute de elevi din judetul Suceava, ai caror parinti lucreaza in Spania si Italia, au optat ca, in anul scolar 2007-2008, sa urmeze cursurile in aceste tari.
Potrivit adjunctului Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Suceava, Daniel Hrenciuc, in aceasta vara, au fost depuse la sediul institutiei 263 de cereri de transfer din partea elevilor care doresc sa invete in scoli din strainatate, in special din Italia si Spania.
Totodata, Hrenciuc a spus ca doi copii din Portugalia vor urma cursurile unor unitati de invatamant din Suceava, cu acceptul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.
Este vorba despre un elev de gimnaziu, care va invata la Colegiul National "Stefan cel Mare" din Suceava, si de fratele sau, inscris la grupa mica a Gradinitei "Aschiuta", tot din Suceava. Potrivit lui Hrenciuc, cei doi copii, ai caror parinti sunt angajati la fabrica de covoare din Siret, cunosc limba romana, deoarece, timp de un an, au locuit in Ramnicu Valcea.
De asemenea, Daniel Hrenciuc a spus ca un elev vrea sa-si echivaleze cinci ani de studiu in Italia si sa se inscrie in clasa a X-a la Colegiul National "Eudoxiu Hurmuzachi" din Radauti.
In acest caz, solicitarea a fost transmisa Serviciului National de Evaluare si Acreditare a Diplomelor din Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

0 comentarii: