joi, 16 august 2007

Tinut in lanturi de tata

Tinut in lanturi de tata

Stefan Beghean spune ca si-a legat fiul cu lantul pentru a-l tine sub control


Legat de pat cu un lant de doi metri. Asa isi petrecea copilaria un baiat in varsta de 9 ani din comuna suceveana Voitinel. Copilul a scapat de calvar in urma cu trei zile, acum fiind internat in Centrul de Primire Minori in Regim de Urgenta Suceava.


A cerut ajutorul unui vecin

Povestea a iesit la iveala duminica dupa-amiaza, cand Cristi a reusit sa scape din lanturi si sa

bata la poarta unui vecin.
Acesta a sunat la politie si le-a povestit oamenilor legii ca minorul i-a cerut sa-l ajute sa scape de lantul lung de aproape doi metri, care ii era legat de piciorul stang.

Minorul le-a spus politistilor ca a fost legat de tatal sau si ca nu este pentru prima data cand este pedepsit astfel. De multe ori a fugit de-acasa din cauza batailor pe care le primea de la tata. Tot calvarul a inceput la scurt timp dupa moartea mamei, la sfarsitul anului trecut.

„Venea beat si ma batea cu lemne, cu lantul, cu scaunul in cap. Ca sa nu fug la bunica din partea mamei, tata ma lega cu lantul de piciorul patului. Era lant din acela gros si cu lacat. Doua zile m-a lasat legat in casa si fara mancare”, povesteste baiatul cosmarul prin care a trecut.

De partea cealalta, tatal, Stefan Marin Beghean, recunoaste ca si-a legat fiul cu lantul, dar spune ca a recurs la aceasta masura pentru
a-l tine sub control. „Sa nu fuga iar de acasa, l-am legat de un picior cu lantul. Ajungea si la masa, unde avea mancare la dispozitie, ajungea si la pat, daca voia sa doarma. Daca voia sa-si faca nevoile, i-am spus ca nu lipsesc mult de acasa, cel mult o ora, o ora si ceva”, se apara barbatul in varsta de 46 de ani. El munceste cu ziua prin sat, fiind cunoscut drept un impatimit al alcoolului.

"Vreau sa merg la <>"

Politistii i-au intocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului si risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 la 15 ani. Totodata, tatal risca sa fie decazut din drepturile parintesti. Verdictul il vor da reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava, care au inceput o ancheta in acest caz.

Baiatul de 9 ani spune ca nu vrea sa se intoarca sub nicio forma acasa. „Vreau sa merg la „stat”, nu mai vreau sa stau acasa, sa mananc bataie de la tata”, ne-a spus copilul.

Un alt caz de rele tratamente aplicate minorului a fost descoperit recent in comuna Cut, judetul Alba. O fata de 13 ani a fost gasita intr-o magazie, batuta si muscata de sobolani. Parintii au fost arestati saptamana trecuta.

MARAMURES

Fetita de 6 ani, in coma alcoolica

O fetita in varsta de 6 ani, din comuna maramureseana Coltau, se afla sub supraveghere medicala la Spitalul Judetean de Urgenta Baia-Mare dupa ce, luni dupa-amiaza, a fost adusa in coma alcoolica de medicii de la ambulanta. Micuta s-a imbatat cu tuica in timp ce se afla in grija unei matusi, care a lasat-o nesupravegheata. Agrita Ciurdas avea grija atat de micuta, cat si de cei sase frati ai ei, parintii acestora obisnuind sa plece in localitatile invecinate si sa lucreze ca zilieri. Agrita Ciurdas a povestit ca a vazut-o ca bea ceva dintr-o sticla, dar a crezut ca este apa. Potrivit medicilor de la Spitalul Judetean de Urgenta Baia-Mare, fata se afla in afara oricarui pericol.

0 comentarii: