joi, 11 octombrie 2007

Comaliment a ajuns la Cuciureanu

Controversatul afacerist Constantin Cuciureanu a reusit sa preia controlul asupra societatii Comaliment. Printr-o decizie adoptata saptamana trecuta, Curtea de Apel Suceava a respins recursul formulat de vechea conducere a societatii Comaliment impotriva incheierii judecatorului delegat la Oficiul Registrului Comertului. Prin respectiva incheiere era inregistrata noua structura a actionariatului societatii, Constantin Cuciureanu figurand ca actionar majoritar. Prin decizia Curtii de Apel Suceava, care este irevocabila, structura actionariatului a fost batuta in cuie. Hotararea ar putea influenta desfasurarea viitoare a acestui litigiu interminabil.
Ieri, de exemplu, a avut loc un alt termen de judecata in zecile de procese prin care fostii angajati ai Comaliment au actionat in instanta actuala conducere a societatii, sustinand ca li s-ar fi desfacut contractele de munca in mod nelegal. Pana in acest moment, Tribunalul Botosani le-a dat castig de cauza fostilor angajati, societatea fiind obligata sa le plateasca salariile de la momentul concedierii. Pe de alta parte astazi (n.r. - 11 octombrie), va avea loc primul termen al procesului in care conducerea societatii Comaliment a chemat in judecata fostii salariati pentru pagubele, cifrate la aproape un miliard lei vechi, pe care le-ar fi produs prin neprezentarea la locurile de munca in timpul actiunilor de protest de la inceputul anului. In fapt, actuala conducere ii acuza pe fostii salariati ca, din cauza grevei, marfurile perisabile din magazine s-ar fi deteriorat. Asa se face ca dupa zeci de plangeri depuse de beligeranti, conflictul Comaliment se muta din sfera penalului in materia relatiilor de munca.

Afaceristul este aparat de un doctor in economie


Constantin Cuciureanu este aparat de fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani, Cristian Adochitei, devenit recent doctor in economie. Saptamana trecuta, fostul magistrat a sustinut la Academia de Studii Economice din Bucuresti teza de doctorat cu titlul “Abordarea cibernetica a economiei subterane”. Cristian Adochitei, care are si un master in relatii internationale, a obtinut calificativul maxim si titlul de doctor in stiinte economice. “Eu sunt in primul rand economist, aceasta e pregatirea mea de baza. In activitatea de procuror si cea de avocat, am incercat sa imbin cele doua domenii, juridic si economic. Mi-am dorit acest titlu, pentru care m-am pregatit sase ani, pentru a nu pierde contactul cu lumea academica”, a precizat Cristian Adochitei. Potrivit acestuia, teza se bazeaza pe cazuistica dosarelor complexe cu caracter economic la care a lucrat atat ca procuror, cat si ca avocat.

0 comentarii: