joi, 11 octombrie 2007

Flutur, Motreanu şi Remeş că trebuie să pună umărul pentru evitarea activării clauzei de salvgardare pe Agricultură

Prim vicepreşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a spus miercuri, într-o conferinţă de presă că o eventuală activare a clauzei de salvgardare pe Agricultură este „o premieră” şi că o asemenea posibilitate a fost introdusă, iniţial, de Comisia Europeană în Tratatul de Aderare doar pentru a impulsiona autorităţile române să acţioneze pentru aplicarea normelor europene în diferite domenii.

Cătălin Nechifor crede că nimeni s-a gândit că această clauză de salvgardare chiar ar putea fi activată. „Miniştrii Agriculturii din Guvernul Tăriceanu, Gheorghe Flutur, Dan Motreanu şi Decebal Traian Remeş trebuie să coopereze acum să rezolve această problemă. Toţi sunt vinovaţi că s-a ajuns aici”, a afirmat prim vicepreşedintele PSD Suceava.


Comisia Europeană a avertizat, miercuri, România că are la dispoziţie o lună pentru a corecta deficienţele din sistemul de plăţi din agricultură, riscând, în caz contrar, să se confrunte cu reducerea cu 25 la sută a fondurilor europene pentru subvenţionarea acestui sector de activitate.


Cătălin Nechifor a mai menţionat că sacrificiile din ultimii ani făcute de populaţia României prin reforma fără de sfârşit ar putea fi zadarnice în condiţiile în care Guvernul nu este capabil să pună în funcţiune mecanismele solicitate de Comisia Europeană.

Acesta a adăugat că această lipsă de performanţă a guvernului va afecta şi mai mult imaginea externă a ţării, predominant negativă, şi va fi extrem de greu să scăpăm de acest statut de „ruşine a Europei”.

0 comentarii: