miercuri, 30 ianuarie 2008

Avionul de agrement pilotat de omul de afaceri Eric Rossman s-a prăbuşit în Siminicea


Actualitate



Accident Ambro3 Un avion de agrement s-a prăbuşit marţi înainte de orele prânzului, pe un teren viran din localitatea suceveană Siminicea, la aproximativ 500 metri de o zonă locuită, fiind sesizat imediat serviciul 112, de către localnici. Avionul era unul particular, de agrement şi era pilotat de directorul adjunct al Combinatului de celuloză şi hârtie AMBRO SA Suceava, Eric Rossman, în vârstă de 38 de ani. Aparatul de mici dimensiuni, cu două locuri este unul de tip Polaris FK 14, avion ultrauşor, cu numărul de înmatriculare YR5149 şi era proprietatea omului de afaceri francez. Acesta se afla singur la bord, el plecând de la Aeroclubul Suceava pentru a efectua un zbor de antrenament.

Bărbatul era nepotul proprietarului grupului francez
„ROSSMANN”, care deţine şi combinatul „AMBRO”. Eric Accident Ambro Rossmann era căsătorit cu o suceveancă şi avea o fetiţă de un an.

La faţa locului s-a deplasat o comisie de anchetă condusă de Sorin Cimpoieriu.

Persoana care a anunţat serviciul de ambulanţă şi a văzut accidentul a declarat că motorul avionului s-a oprit şi aeronava s-a prăbuşit cu vârful în pământ.

Primarului comunei Siminicea, Gheorghe Haliţa, a precizat că nu a avut loc nicio explozie, iar avionul nu este extrem de deteriorat, fiind deformată doar partea din faţă a acestuia.

Localitatea Siminicea este situată la aproximativ 3 km de oraşul Accident Ambro Salcea, unde se află Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava. Directorul acestuia, Dan Asmarandei a spus că tânărul pilot deţinea brevet din luna august anul trecut şi nu avea prea multă experienţă de zbor, mai exact 60 de ore. Acesta a mai afirmat că, deşi vremea nu era foarte bună, nu crede că aceasta a fost cauza care a dus la comiterea accidentului.

Potrivit directorului general al Autorităţii Aeronautice Civile, Florea Geica, pilotul a depus planul de zbor în jurul orei 9.00, iar aparatul s-a prăbuşit, potrivit informaţiilor pe care le-a primit de la Poliţie, în jurul orei 10.00.

Tânărul om de afaceri francez a efectuat marţi dimineaţă, un prim zbor după care s-a întors pe aeroport apoi a pornit într-un al doilea zbor, care i-a fost fatal.

La solicitarea primarului localităţii Siminicea, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale ISU „Bucovina” Suceava, inclusiv de la descarcerare pentru a scoate trupul pilotului dintre fiarele contorsionate. Trupul bărbatului a fost dus la morga Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

În urma cercetărilor, specialiştii ISU Suceava au exclus variantele producerii unei explozii sau a unui incendiu.

0 comentarii: