miercuri, 30 ianuarie 2008

Tragedie aviatica la Suceava


Directorul Combinatului de Celuloza si Hartie Suceava a murit, ieri dimineata, dupa ce avionul de mici dimensiuni pe care il pilota s-a prabusit. Cauzele tragediei nu sunt cunoscute inca.

Eric Rossman (38 ani), directorul Combinatului de Celuloza si Hartie - AMBRO SA Suceava, avea brevet de pilot inca din vara anului 2007. Ieri dimineata, el a decolat de pe aeroportul din Suceava pentru a efectua un zbor de antrenament, care s-a sfarsit insa tragic. Avionul de tip Polaris FK 14 s-a prabusit in jurul orei 11.30, la 500 de metri de comuna suceveana Siminicea. “Un cetatean mi-a spus ca avionul zbura normal si, la un moment dat, s-a oprit motorul, a planat si s-a infipt in pamant fara sa explodeze”, sustine primarul comunei, Gheorghe Halita. Eric Rossman a murit strivit. Cauzele tragediei nu sunt cunoscute inca, iar conditiile meteo erau favorabile.

Avionul nu avea cutie neagra

Ancheta va decurge greu din cauza ca avioanele ultrausoare nu au sisteme de inregistrare a parametrilor de zbor. Francezul Eric Rossman era casatorit cu o suceveanca si avea o fetita in varsta de un an.

0 comentarii: