miercuri, 30 ianuarie 2008

Eric Rossmann s-a prabusit cu avionul


Eveniment - Eric Rossmann s-a prabusit cu avionul

Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit, ieri, la circa 5 kilometri de aeroportul sucevean Salcea. Pilotul aparatului, cetateanul francez Eric Rossmann, nepotul magnatului care controleaza grupul de companii Rossmann, a murit pe loc.

Avionul de mici dimensiuni, model Fk 14 Polaris, a cazut la marginea unei paduri din zona Siminicea. Un martor ocular a declarat ca motorul aparatului de zbor s-a oprit, dupa care avionul a planat putin si apoi s-a prabusit. Dupa prabusire, nu a avut loc vreo

explozie. Partea din fata a avionului a fost distrusa aproape in totalitate. Primarul comunei Siminicea, Gheorghe Halita, a declarat ca avionul s-a prabusit la aproximativ 500 de metri de o zona locuita, cu case, langa un fost IAS. Siminicea este situata la 10 kilometri de municipiul Suceava si la circa 5 kilometri de orasul Salcea, unde sunt situate Aeroportul "stefan cel Mare" si Aeroclubul "Grigore Bastan".
Potrivit comandantului Aeroportului Suceava, Dan Asmarandei, Eric Rossmann efectua un zbor de antrenament. Prefectul Orest Onofrei a declarat ca nu se cunosc cauzele incidentului, vremea fiind frumoasa, iar terenul nefiind accidentat. La randul sau, comandantul Aeroclubului Suceava, Haralambie Pentelescu, a declarat ca Rossmann pilota din vara anului trecut si avea la activ aproximativ 60 de ore de zbor.
Locul accidentului a fost izolat si este pazit de un dispozitiv de politisti si jandarmi, membrii comisiei din cadrul Ministerului Transporturilor care vor ancheta cauzele producerii accidentului urmand sa soseasca la fata locului in cursul dupa-amiezii de ieri.


Eric Rossmann era director general adjunct al Ambro Suceava, avea 38 de ani, era casatorit cu o suceveanca si avea o fetita in varsta de un an. El a venit in Suceava, la Ambro, din anul 2001, si in toata perioada a ocupat diverse posturi de conducere. Era nepotul proprietarului grupului de firme francez Rossmann.

0 comentarii: