miercuri, 30 ianuarie 2008

Manager mort in accident aviatic

Eric Rossmann, directorul general adjunct al combinatului de celuloza si hirtie Ambro din Suceava, a murit ieri-dimineata, cind avionul pe care il pilota s-a prabusit in cimp.

Investigatia privind cauzele accidentului

va dura mult, intrucit avionul era unul

simplu, fara sisteme de supraveghere

Avionul cu doua locuri de tip Polaris FK 14 pilotat de Eric Rossmann s-a prabusit ieri in jurul orei 11.30 in zona comunei sucevene Siminicea, la zece kilometri de padure. Potrivit NewsIn, Eric Rossmann ar fi nepotul lui Bernard Rossmann, proprietarul grupului francez Rossmann, unul dintre primii producatori de ambalaje de carton ondulat din Europa.

Avionul, proprietatea lui Eric Rossmann, efectua un zbor de agrement. La contactul cu solul nu s-a produs nici o explozie sau vreun incendiu. Gheorghe Halita, primarul comunei Siminicea, a anuntat incidentul la 112 si imediat au ajuns la locul faptei echipe de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, ale Ambulantei, ale politiei si un procuror. Echipa de descarcerare a scos trupul lui Rossmann din resturile avionului, iar perimetrul a fost izolat.

Gheorghe Halita, primarul comunei Siminicea, a declarat pentru Cotidianul ca Rossmann facea adesea astfel de zboruri de agrement, de pe aeroportul aflat la doar citiva kilometri de localitate. „Martorul care a anuntat accidentul mi-a spus ca a observat o flacara la aparat. Avionul zbura spre nord, dar a fost intors brusc cu 180 de grade, probabil de o pala de vint puternic. In acel moment, aparatul a intrat in vrie, a pierdut brusc altitudine si a intrat cu botul in pamint“, a mai spus Halita.

Mircea Ciuca, directorul Departamentului de investigare a transportului aerian din cadrul Comisiei de Investigare a Accidentelor Aviatice, ne-a declarat ca „acest tip de avion nu era dotat cu sisteme de supraveghere a parametrilor de zbor si investigatia ar putea dura mai mult. Se vor lua in calcul toti factorii: tehnici, umani si conditiile atmosferice“.

Firma franceza Rossmann are ca obiect de activitate producerea de hirtie si de ambalaje pentru sectorul agroalimentar, al mobilei si pentru distributie. Reprezentanta din Romania a Rossmann s-a infiintat la Suceava in 1996. Potrivit NewsIn, Eric Rossmann a fost director al Ambro Suceava in perioada 2001-2002 si 2005-2006. Din 2006 a fost numit in functia de director general adjunct, conducerea fabricii fiind preluata de Paul-Henri Kohler.

0 comentarii: