miercuri, 16 ianuarie 2008

Bolnavii de la Spitalul Judeţean mănîncă într-o bucătărie neautorizată


Managerul interimar al Spitalului Judeţean "Sf Ioan cel Nou" din Suceava, Doina Elena Ganea Motan a declarat că aşteaptă ca Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentelor (DSVSA) să-şi dea acordul pentru funcţionarea blocului alimentar, care şi-a reluat activitatea pe 27 decembrie 2007. Pentru ca acest lucru să se concretizeze, unitatea spitalicească mai are de aşteptat deoarece s-a grăbit cu solicitarea înainte ca lucrările să fie finalizate.

Totuşi, Biroul de evaluare a factorilor de risc, avizare şi autorizare sanitară din cadrul ASP, coordonat de dr Daniela Cojocariu, a dat curs solicitării şi a evaluat condiţiile igienico-sanitare şi de funcţionalitate ale blocului alimentar, în vederea autorizării. Şeful ASP, Odette Nicolae, a precizat că o serie din deficienţele care au generat suspendarea activităţii obiectivului au fost remediate, aspectul interior al spaţiilor de funcţionalitate şi al anexelor este corespunzător, dar autorizaţia sanitară de funcţionare nu poate fi încă eliberată de către ASP pînă la terminarea lucrărilor de renovare a grupului social-sanitar destinat personalului şi compartimentelor de depozitare a materialelor de curăţenie, detergenţi şi dezinfectante.

0 comentarii: