miercuri, 16 ianuarie 2008

Spitalul Judeţean nu a finalizat toate lucrările la bucătărie pentru a primi aviz de funcţionare din partea ASP


Sanatate



Spitalul Jud bucataria reabilitata Managerul interimar al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Doina Elena Ganea Motan declara că aşteaptă ca Autoritatea de Sănătate Publică Suceava (ASP) şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentelor Suceava (DSVSA) să-şi dea acordul pentru funcţionarea blocului alimentar, care şi-a reluat activitatea pe 27 decembrie. Pentru ca acest lucru să se concretizeze unitatea spitalicească mai are de aşteptat, deoarece s-a grăbit cu solicitarea înainte ca lucrările să fie finalizate.

Totuşi Biroul de evaluare a factorilor de risc, avizare şi autorizare sanitară din cadrul ASP Suceava , coordonat de dr. Daniela Cojocariu, a dat curs solicitării şi a evaluat condiţiile igienico-sanitare şi de funcţionalitate ale blocului alimentar de la Spitalul Judeţean Suceava, în vederea autorizării sanitare a acestuia.

Şeful ASP Suceava, Odette Nicolae precizează că o serie din deficienţele care au generat suspendarea activităţii obiectivului la sfârşitul anului trecut au fost remediate, aspectul interior al spaţiilor de funcţionalitateodette nicolae şi al anexelor este corespunzător, dar autorizaţia sanitară de funcţionare nu poate fi încă eliberată de către ASP Suceava până la terminarea lucrărilor de renovare interioară la grupul social -sanitar destinat personalului şi la compartimentele de depozitare a materialelor de curăţenie, detergenţi şi dezinfectante. Odette Nicolae mai menţionează că se impune şi dotarea cu chiuvete noi din inox la toate punctele de distribuţie a apei calde şi reci din compartimentele de zarzavat, carne şi ouă şi repararea şi punerea în bună stare de funcţionare a celei de a doua camere frigorifice din magazia de alimente.

Directorul ASP Suceava a mai ţinut să sublinieze faptul că lucrările de renovare a blocului alimentar au fost sistate de către firma câştigătoare a licitaţiei din cauză că la sfârşitul anului trecut Ministrul Sănătăţii Publice nu a finanţat reparaţiile capitale pentru spitale. Odette Nicolae a mai adăugat că lucrările vor putea fi demarate imediat după asigurarea finanţării necesare de către Ministerul Sănătăţii.

Reabilitarea bucătăriei spitalului judeţean era absolut necesară având în vedere că şi DSVSA a avertizat conducerea unităţii că nu-i mai dă aviz de funcţionare dacă nu se iau măsuri de reparare şi igienizare. Pe timpul lucrărilor de reabilitare mâncarea a fost asigurată de către restaurantul Gloria al Regiei de Protocol, în baza unui contract, în urma licitaţiei.

0 comentarii: