miercuri, 16 ianuarie 2008

Elev înjunghiat într-o clasă a Colegiului “Nicu Gane” din Fălticeni



Un elev a ajuns la spital, după ce a fost înjunghiat, ieri după-amiază, în jurul orei 15:30, într-una din sălile de curs ale Colegiului Naţional „Nicu Gane” din municipiul Fălticeni.

Agresorul este tot elev, iar altercaţia dintre el şi victimă a plecat de la nişte bileţele cu conţinut obscen, trimise unei adolescente.

Din informaţiile pe care le-am obţinut ieri seară, toată povestea a plecat de la bileţele cu pricina, pe care Bogdan Andrei T., elev în clasa a X-a, la „Nicu Gane”, i le trimitea, în timpul orelor de curs, unei colege de clasă.

Enervată de gestul colegului ei, destinatara bileţelelor i-a trimis un mesaj pe telefonul mobil prietenului ei, Edy M., tot elev în clasa a X-a, dar la Şcoala de Arte şi Meserii din cadrul Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”.

Acesta din urmă şi-a luat un coleg cu el şi a plecat spre Colegiul „Nicu Gane”, hotărât fiind să-i aplice o corecţie colegului de clasă al iubitei sale.

A aruncat cuţitul în zăpadă

Ajuns cu câteva minute înaintea pauzei, Edy M. a intrat în incinta Colegiului şi, după ce a aşteptat să iasă profesorul, a dat buzna în clasa în care învăţa prietena sa.

Aici, s-a dus glonţ la elevul care-i deranja iubita, care nu apucase să iasă încă din bancă, şi i-a pus mâna pe faţa acestuia, împingându-l.

În îmbrânceala dintre cei doi, liceanul de la „Nicu Gane” a scos un cuţit, pe care-l avea asupra lui, şi l-a tăiat pe antebraţul stâng pe elevul de la Colegiul Tehnic. Incidentul a ajuns imediat la urechile direcţiunii şi ale Poliţiei, unul dintre poliţiştii de proximitate din zonă fiind sesizat de elevi despre ceea ce s-a întâmplat.

Deşi în momentul în care a fost luat la întrebări de poliţie, Bogdan Andrei T. nu mai avea cuţitul asupra sa, poliţiştii au reuşit să-l găsească după câteva minute aruncat în zăpadă.

Victima acestui incident a fost transportată la spital, unde, din informaţiile obţinute, a rămas internată.

Cum a reuşit să treacă de paznici?

Contactat telefonic, directorul Colegiului „Nicu Gane”, profesorul Neculai Sturzu, a declarat că elevul Edy M. nu a intrat în liceu pe poarta principală, ci a sărit un gard şi a ajuns în şcoală pe o uşă laterală, lăsată deschisă pentru muncitorii care lucrează la renovarea unităţii şcolare.

„E greu să vă explic prin telefon, trebuie să veniţi aici să vă arăt la faţa locului cum a fost posibil să intre în şcoală şi să treacă de paznici”, a declarat Sturzu.

Directorul de la „Nicu Gane” a mai spus că victima a fost vizitată la spital de unul dintre colegii săi şi că „are o înţepătură mai puternică la braţul stâng”.

0 comentarii: