miercuri, 16 ianuarie 2008

Bucătăria din spital, modernă, dar fără acte



La câteva săptămâni de la redeschidere, bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă continuă să funcţioneze fără avize sanitare.

Mai mult, obţinerea acestora se anunţă de durată, în condiţiile în care firma desemnată să se ocupe de renovare a sistat finalizarea lucrărilor din cauză că nu a fost plătită.

Ieri, directorul executiv al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Suceava, doctorul Odette Nicolae, a anunţat că Biroul de evaluare a factorilor de risc, avizare şi autorizare sanitară din cadrul instituţiei pe care o conduce a evaluat, luni, condiţiile de igienă şi de funcţionalitate de la blocul alimentar al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Sursa citată a arătat că o serie din deficienţele care au generat suspendarea activităţii bucătăriei, la sfârşitul anului trecut, sunt remediate, aspectul interior al spaţiilor în care se desfăşoară activitatea şi al anexelor este corespunzător, dar încă nu se pune problema eliberării autorizaţiei sanitare de funcţionare.

Sursa citată a explicat că la blocul alimentar mai sunt încă multe de făcut şi de-abia după ce şi ultimele detalii vor fi puse la punct se va putea vorbi de avizare.

Spitalul negociază reluarea lucrărilor

„Deocamdată nu sunt terminate lucrările de renovare interioară la vestiarele şi toaletele destinate personalului şi nici la magaziile de depozitare a materialelor de curăţenie, detergenţi şi dezinfectante. Se impune, de asemenea, dotarea cu chiuvete noi, din inox, la toate punctele de distribuţie a apei calde şi reci din compartimentele de zarzavat, carne şi ouă, precum şi repararea şi punerea în bună stare de funcţionare a celei de a doua camere frigorifice din magazia de alimente”, a spus directorul executiv al ASP.

Doctorul Odette Nicolae a precizat că renovarea blocului alimentar a fost sistată de către firma câştigătoare a licitaţiei deoarece, la finele anului trecut, Ministerul Sănătăţii Publice nu a finanţat reparaţiile capitale pentru spitale, urmând ca lucrările să fie reluate imediat după asigurarea finanţării necesare de către MSP.

În legătură cu situaţia declanşată la bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă prin sistarea lucrărilor de renovare, managerul interimar, dr. Doina Ganea Motan, a declarat că în momentul de faţă se poartă negocieri cu firma care a câştigat licitaţia pentru partea de construcţii.

De menţionat că, la rândul său, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat prin şeful Serviciului Inspecţie şi Control, doctorul Vasile Semeniuc, că nu-şi va da avizul până când renovarea nu va fi finalizată.

0 comentarii: