duminică, 27 ianuarie 2008

Brânduşel Nichitean s-a înscris în PNL pentru că nu se regăseşte în PDL


Politica



Nichitean Brindusel Fostul vicepreşedinte al PD Suceava, Brânduşel Nichitean s-a înscris în PNL motivând că nu se regăseşte în PDL. Acesta a declarat într-o conferinţă de presă că se alătură colegilor cu care a constituit Alianţa D.A. pentru că doar în PNL se regăseşte spiritul acestei construcţii politice, arătând că PD a devenit „o varză politică la nivel naţional şi un ghiveci politic la nivel local” iar acolo primează interesul personal.

Acesta a afirmat că nu se regăseşte în noul PDL pentru că acest partid nu are un ţel anume, a trecut cu uşurinţă de la o doctrină la alta şi şi-a exprimat temerea că va deveni un partid de extremă dreapta. „Sper să nu ajungă neo nazişti”, a afirmat Brânduşel Nichitean.

Brânduşel Nichitean a mai menţionat că în ceea ce priveşte incidentul de la alegerile parlamentare din 2004, acesta a fost soluţionat de justiţie şi a ţinut să precizeze că atunci a dorit doar să demonstreze furtul de voturi. Brânduşel Nichitean a ratat funcţia de senator după ce la alegerile parlamentare din toamna anului 2004 a votat de cinci ori.

Acesta a mai declarat la conferinţa de presă că va fi urmat de mai mulţi dintre membrii PDL , ca „o picătură chinezească”.

Fostul preşedinte al PD Suceava, Eugen Uricec, a spus că PNL trebuie să-şi asume trecutul penal al lui Brânduşel Nichitean cât şi „cazierul politic” al acestuia.

„Este caz unic în România când un candidat pe loc eligibil la alegerile parlamentare este condamnat pentru infracţiuni electorale”, a mai spus Eugen Uricec.

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat că nu a avut prilejul să lucreze cu Brânduşel Nichitean în PDL şi consideră că PNL a ajuns să preia „deşeuri”. Acesta a mai menţionat că nici o organizaţie de la PD nu a trecut la PNL şi că, dimpotrivă, în perioada următoare vor fi surprize, pentru că personalităţi politice vor anunţa că aderă la PDL.

0 comentarii: