duminică, 27 ianuarie 2008

S-a deschis robinetul de la PD-L spre PNL

S-a deschis robinetul de la PD-L spre PNL


Liberalii suceveni au anunţat, în cursul zilei de ieri, înscrierea în PNL a democratului din PD-L Brînduşel Nichitean. Declaraţia a fost făcută de vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Steiciuc, care a precizat că înscrierea în acest partid a lui Nichitean, supranumit „tractoraşul” după campaniile electorale din anul 2004, este oficială, fostul democrat devenind membru cu acte în regulă al PNL. Venirea lui Brînduşel Nichitean în PNL a fost salutată şi de senatorul de Suceava al acestui partid, Tiberiu Prodan, apreciind că acesta este unul dintre cei care a luptat alături de PNL, în cadrul Alianţei D.A., pentru câştigarea alegerilor din anul 2004. „Atâta timp cât Brînduşel Nichitean a luptat pentru aceleaşi idei pe care le-am susţinut şi noi, este şi normal să vină alături de PNL. Şi asta pentru că noi am rămas singurii reprezentanţi adevăraţi ai acelor principii susţinute de Alianţa D.A, şi din acest motiv îl primim cu braţele deschise”, a declarat Tiberiu Prodan.

· Brînduşel Nichitean a venit în PNL din postura de membru al PD-L

Brînduşel Nichitean a ajuns în PNL din postura de membru PD-L, după unificarea PD cu PLD. Trebuie spus că Nichitean a fost reprimit în PD la începutul anului 2007, după ce a fost exclus din acest partid ca urmare a acuzaţiilor de fraudă electorală la alegerile din anul 2004. El a fost condamnat de instanţele sucevene cu amendă penală cu suspendare. Fapta a fost prescrisă, în prezent cazierul lui Nichitean fiind curat. Brînduşel Nichitean a candidat pe poziţia a doua pe lista Alianţei D.A. Suceava pentru Senat, a câştigat funcţia de senator, dar mandatul său a fost invalidat de plenul Senatului. În locul său, în Parlament a mers liberalul Tiberiu Prodan.

· „Nu mă regăsesc în PD-L, deoarece aici oamenii îşi urmăresc doar interesul personal”

Noul liberal Brînduşel Nichitean a declarat, în cursul zilei de ieri, că a decis să se înscrie în PNL deoarece PD-L a ajuns să fie un partid în care „oameni îşi urmăresc doar interesul personal”. Declarându-se un om de dreapta, Nichitean a precizat că a dorit să se alăture partidului alături de care a muncit în campania electorală din 2004, în cadrul Alianţei D.A., în calitate de membru al PD. „Am făcut acest pas din cauza a ceea ce se întâmplă PD-L, care la nivel naţional a devenit o varză politică, iar la nivel judeţean un ghiveci politic. Este un partid în care nu se ştie nimic ce se vrea din punct de vedere politic. Au fost democraţi, s-au declarat populari, acum sunt şi liberali, iar mâine să nu fie neonazişti. Ce se vrea este numai interesul personal, iar eu nu mi-am propus aşa ceva”, a declarat liberalul sucevean. El a precizat că se aşteaptă să fie atacat în perioada următoare de adversarii săi politici, în special pe problemele legate de acuzele ce i-au fost aduse. Cu toate acestea, Nichitean a spus că nu se simte vinovat de nimic, cu atât mai mult, cu cât a fost reabilitat atât de justiţie, cât şi de partidul din care a făcut parte, PD, în care a fost reprimit ca membru. „Nu mă simt cu nimic vinovat faţă de suceveni. Partidul din care am muncit şi am făcut parte m-a reabilitat, şi a încercat să mă repună în drepturi. Dar din cauza unei echipe a PSD din PD şi pentru că deranjam, unii oameni au început să se teamă că vor să le iau locul şi am avut unele piedici”, a declarat Brînduşel Nichitean.

· Nichitean spune că va fi urmat de alţi membri ai PD-L

Liberalul Brînduşel Nichitean a adăugat că, în perioada imediat următoare, şi alţi membri ai PD-L i se vor alătura şi se vor înscrie în PNL. El a precizat că momentan nu poate să facă public numărul celor care se vor alătura liberalilor, pe motiv că vor fi supuşi la presiuni pentru a rămâne în PD-L din partea conducerii acestei formaţiuni politice. Nichitean susţine că numeroşi membri ai PD-L Suceava, din toate filialele judeţene, sunt nemulţumiţi de actuala conducere, motiv pentru care sunt decişi să se înscrie în PNL.

0 comentarii: