duminică, 27 ianuarie 2008

Zeci de localitati sucevene, fara curent din cauza vantului


Zeci de localitati din Suceava din zonele Campulung Moldovenesc, Gura Humorului si Radauti au ramas fara curent electric, in noapte de sambata spre duminica, din cauza vantului puternic, anunta NewsIn.

In aceste zone au fost semnalate avarii pe liniile de medie si inalta tensiune. Locuitorii din Poiana Micului, Manastirea Humorului si o parte dintre locuitorii orasului Gura Humorului au ramas sambata sambata seara, pentru cateva ore, fara energie electrica.

"Chiar dupa ce am fost anuntati cu cod galben, am chemat electricieni din timpul liber, de acasa -care vor fi platiti cu ore suplimentare si am format trei echipe, circa 30 de electricieni, care au intervenit prompt in zonele afectate", a declarat seful Centrului de Exploatare Suceava - din cadrul E.ON Moldova, Vasile Curelaru.

La Manastirea Humorului defectiunea s-a rezolvat in timp foarte scurt, pentru ca primarul Constantin Moldovan a fost primul care a anuntat E.ON - Suceava de problemele care s-au ivit in localitate din cauza vantului. Alte localitati afectate de vant, in care conductorii au fost smulsi din izolatie, iar oamenii au ramas fara energie electrica au fost si Marginea, Sucevita si Radauti.

S-au mai inregistrat incidente in zonele Frasin, Capu Cimpului si Gura Humorului, la liniile de joasa tensiune, dar au fost remediate in cel mai scurt timp de catre echipele de electricieni E.ON Moldova. Intreruperi razlete, sesizate de consumatori, au fost inregistrate ieri si la Siret si in municipiul Radauti.

0 comentarii: