duminică, 27 ianuarie 2008

Fotbal. Liga a III-a >> Fotbalul sucevean, luat în vizor de Mircea Sandu


Sport



Moldovan Moldovan pres.FC Cetatea Şefii fotbalului românesc, Mircea Sandu şi Adalbert Kassai, s-au aflat pentru două zile la Bacău, pentru a pune la cale strategia de viitor a sportului rege din zona Moldovei. La iniţiativa conducătorilor FRF au răspuns prezent 36 de oficiali ai cluburilor din regiune, printre care şi doi reprezentanţi ai formaţiilor sucevene: preşedintele FC Cetatea, Dumitru Moldovan şi directorul sportiv al grupării Juventus Fălticeni, Dan Dăscălescu.

Mircea Sandu le-a sugerat acestora să investească mai mult în pregătirea juniorilor, un segment care nu a înregistrat performanţe notabile în ultima perioadă. Boss-ul FRF a vorbit şi despre necesitatea dezvoltării infrastructurii stadioanelor la nivelul eşaloanelor inferioare, aceasta fiind o condiţie de acordare a licenţei începând cu sezonul viitor.

Pe lângă bazele sportive deja existente, la care federaţia urmează să contribuie cu 30% din costul total al lucrărilor de modernizare, Mircea Sandu a menţionat şi de iniţiativa guvernului de a construi 400 de stadioane noi în următorii doi ani, arenele fiind destinate cu precădere mediului rural.

În altă ordine de idei, conform proiectului de buget local pe 2008, municipalitatea urmează să aloce echipei locale de fotbal, FC Cetatea Suceava, suma de 1,5 milioane de lei pentru activităţile sportive din acest an calendaristic. „Jumătate din bani sunt destinaţi cheltuielilor ce vor apărea pe parcursul acestui retur, cealaltă jumătate fiind prevăzută pentru prima parte a campionatului viitor. Dacă vom avea parte de rezultate remarcabile la nivelul Ligii a II-a, sunt convins că, vom beneficia de o suplimentare de buget spre sfârşitul anului”, a declarat preşedintele clubului, Dumitru Moldovan.

0 comentarii: