duminică, 20 ianuarie 2008

Forum regional Suceava-Cernauti

Centrul Economic ''Bucovina'' Suceava va gazdui, vineri si sambata, prima editie a Forumului Economic Regional Suceava-Cernauti, transmite corespondentul ROMPRES.


Forumul este organizat de Consiliul Judetean Suceava, in parteneriat cu Administratia Regionala de Stat din Cernauti si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Suceava.


Dezbaterea este rezultatul unui proiect economic finantat prin programul de vecinatate Romania-Ucraina 2004-2006, componenta Phare CBC 2006. Aflata la prima editie, manifestarea se doreste a fi un impuls dat cooperarii economice transfrontaliere.


La deschiderea oficiala de vineri au participat reprezentanti ai administratiilor din cele doua regiuni, diplomati ai ambelor tari, oameni de afaceri si investitori din Suceava si Cernauti. Presedintele CJ Suceava, Gavril Marza, a spus ca acest forum da sansa unei cunoasteri reciproce a potentialului economic, schimburilor economice dintre cele doua regiuni si unor noi relatii bilaterale. Marza a spus ca, prin implementarea acestui proiect, se va realiza ceea ce isi doreste de foarte mult timp, respectiv schimburi economice si relatii comerciale mai puternice intre Suceava si Cernauti.


Forumul economic este structurat pe doua componente: Targul regional Bucovina, la care expun produse firme din judetul Suceava, in timp ce partea ucraineana este prezenta doar cu pliante, respectiv reuniuni de lucru in care sunt abordate teme referitoare la relatiile economice dintre cele doua regiuni.


La reuniuni se are in vedere, in principal, impulsionarea cooperarii transfrontaliere, prin identificarea de noi instrumente care sa stimuleze relatiile intre agentii economici din Romania si Ucraina. Cea de a doua zi va fi rezervata concluziilor asupra modului in care s-a derulat aceasta prima editie a forumului

0 comentarii: