duminică, 20 ianuarie 2008

Fostul şef al ISU „Bucovina” a dat alcooltestul „peste cap” după ce a fost depistat băut la volan


Actualitate



Gaitan Eugen Fostul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, şi actual consilier pe probleme de situaţii de urgenţă în cadrul Consiliului Judeţean Suceava, colonel în rezervă, Eugen Găitan s-a ales cu dosar penal după ce a condus sub influenţa băuturilor alcoolice. Dorind să ofere o imagine asupra stării de beţie în care se afla, martorii au spus mai în glumă, mai în serios, că îmbibaţia alcoolică era atât de mare încât depăşea puterea de înregistrare a alcooltestului, dându-l peste cap, fiind înregistrată „eroare” de trei ori.

Potrivit IPJ Suceava joi, în jurul orei 18.35, lucrătorii Postului de Poliţie Pătrăuţi au fost sesizaţi despre faptul că pe D.N. 2, două persoane au blocat în trafic pe conducătorul unui autoturism Dacia Logan, întrucât acesta se afla în stare de ebrietate. Din declaraţiile martorilor a rezultat că G. Eugen, în vârstă de 57 ani, din municipiul Suceava se afla la volanul autoturismului blocat şi datorită stării avansate de ebrietate nu a putut fi testat cu aparatul etilotest. Din acest motiv şoferul a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai exact, la ieşire din Suceava pe drumul spre Rădăuţi, în zona Pătrăuţi, doi bărbaţi ce se aflau într-un autoturism au observat că maşina din faţa lor „mergea pe toate sensurile”. Martorii au depăşit Dacia Logan şi au oprit în faţa ei, au coborât şi au încercat să vorbească cu şoferul. După ce au văzut că acesta era foarte beat, au luat cheile din contact şi au sunat la 112, la faţa locului sosind imediat o patrulă de la Postul de Poliţie Pătrăuţi.

0 comentarii: