luni, 28 ianuarie 2008

Greva sindicaliştilor Sanitas, amânată până la finele lunii



Cadrele sanitare au amânat declanşarea grevei generale până la sfârşitul lunii ianuarie, aşteptând aprobarea ordonanţei de urgenţă care va cuprinde prevederile din acordul semnat, săptămâna trecută, cu ministrul Sănătăţii.

Prezent, joi, la Consiliul General al Federaţiei Sanitas, Eugen Nicolăescu a prezentat sindicaliştilor Sanitas o ofertă îmbunătăţită faţă de cea prezentată anterior, care cuprinde creşteri salariale de 11%, din care 6% în aprilie şi 5% din octombrie.

În urma acestei oferte, majoritatea membrilor Sanitas au semnat acordul cu Ministerul Sănătăţii, urmând ca în şedinţa de Guvern din această săptămână să fie aprobată Ordonanţa de Urgenţă care va cuprinde atât aceste majorări, cât şi celelalte sporuri cerute de sindicalişti.

„Dacă până pe data de 31 ianuarie ordonanţa de urgenţă nu va fi aprobată de Guvern, vom declanşa greva generală”, a declarat Ana Ionescu, liderul Uniunii Judeţene Sindicale Sanitas Suceava.

UJS Sanitas Suceava numără 2.400 de membri, iar 75% dintre aceştia au şi semnat, până săptămâna trecută, pentru declanşarea grevei generale. Un astfel de protest presupune paralizarea activităţii cadrelor sanitare, care nu vor lua parte decât la rezolvarea cazurilor ce reprezintă urgenţe.

Ordonanţa de Urgenţă trebuie aprobată în această lună pentru ca sanitarii să poată beneficia de la 1 ianuarie de majorările salariale cerute şi de celelalte drepturi.

0 comentarii: