luni, 28 ianuarie 2008

Mai multe drumuri au fost blocate de arbori doborâţi de rafalele de vânt


Actualitate



drum.blocat Intensificarea vântui înregistrată în ultima perioadă a dat bătăi de cap autorităţilor sucevene. Sâmbătă şi duminică, echipele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava au fost solicitate să degajeze căile de circulaţie blocate de către arborii doborâţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava căpitanul Emilian Ţehaniuc sâmbătă, între orele 04.20 – 05.10, s-a intervenit pentru îndepărtarea a doi arbori ce blocau DN 17 la km 23+700, pe raza localităţii Ilişeşti iar între orele 20.22 – 21.20, a fost înlăturat un arbore ce bloca DN 2H la km 37+700, pe raza localităţii Vicovu de Sus. Purtătorul de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava a mai menţionat că echipele de pompieri au intervenit şi duminică, între orele 04.25 – 05.05, pentru îndepărtarea unui arbore ce bloca strada SF. Onofrei, din oraşul Siret.

cod galben vint Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenţionare cu cod galben, cu privire la intensificarea vântului în toate regiunile. În intervalul 27 ianuarie - 28 ianuarie, până la ora 15,00 vântul va prezenta intensificări în toate regiunile, cu viteze care temporar vor atinge 60 - 70 km/h. În zonele montane rafalele de vânt vor avea peste 100 km/h şi vor fi ninsori viscolite, însemnate cantitativ în unele locuri.

În atenţia ISU Suceava, se află şi zăpoarelor de gheaţă de pe mai multe cursuri de apă. Astfel sunt monitorizate râul Moldova pe raza comunei Breaza, râul Moldoviţa pe raza comunelor Moldoviţa, Frumosu, Vatra Moldoviţei, râul Bistriţa pe raza comunelor Dorna Arini, Iacobeni, Cârlibaba, Ciocăneşti, râul Siret în zona staţiei de captare a apei din oraşul Siret, rau inghetat barajul Rogojeşti, pârâul Putna pe raza comunei Pojorâta, pârâul Izvorul Giumalăului pe raza comunei Pojorâta şi pârâul Neagrape raza comunei Şaru Dornei. Acţiunea de monitorizare va continua şi în zilele următoare, şeful ISU Suceava, colonelul Lucel Lulciuc declarând la sfârşitul săptămânii trecute că în cazul în care va fi necesar, podurile de gheaţă vor fi sparte cu topoare, căngi, drujbe şi doar în ultimă instanţă se va recurge la dinamitare.

„Dacă am dinamita s-ar forma aglomerări de gheaţă şi ar exista riscul ca gospodăriile de la graniţa cu judeţul Neamţ să fie inundate, aşa că vom mergem pe metodele clasice” a şeful ISU Suceava.

0 comentarii: