luni, 28 ianuarie 2008

În curtea Oficiului de Consultanţă Agricolă din Fălticeni a fost arsă agronomia „ultimilor 40 de ani”


Actualitate



oOnofrei Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat că reviste de specialitate din agronomie din ultimii 40 de ani au fost arse în curtea Oficiului de Consultanţă Agricolă din Fălticeni la solicitarea fostului director al Direcţiei Agricole Suceava, Atanasă Nistor, care a dispus ca 3.200 de cărţi de specialitate să fie date la reciclare. Orest Onofrei a precizat că aproape întreaga arhivă de carte şi reviste de specialitate a Casei Agronomului a fost distrusă, şi că doar 300 de cărţi de specialitate au ajuns în biblioteca unui liceu din Fălticeni.

Acesta menţionat că, în cursul săptămânii trecute, angajaţii Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă au reclamat faptul că la ordinul lui Atanasă Nistor, fost director al DGA Suceava, în prezent consilier pe probleme agricole în Consiliul Judeţean Suceava, au fost arse câteva mii de reviste şi cărţi de specialitate, dar şi diverse alte bunuri.

Prefectul de Suceava a explicat că după retrocedarea Casei Agronomului din Suceava, toată biblioteca de specialitate aflată în această clădire a fost transferată la Casa Agronomului din Fălticeni, clădire aflată în proprietatea CJ Suceava, unde funcţionează Oficiul de Consultanţă Agricolă din localitate. Orest Onofrei a mai spus că arhiva de carte de specialitate transferată la Casa Agronomului Fălticeni conţinea aproximativ 3.500 de cărţi de specialitate şi mii de reviste de specialitate adunate în ultimii 30-40 de ani, din care doar trei sute de cărţi au fost transferate la un liceu cu profil agricol din Fălticeni, iar restul ar fi fost trimise de Atanasă Nistor la reciclare.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a arătat că Atanasă Nistor ar fi dispus ca revistele de specialitate, dar şi mai multe bunuri ale angajaţilor Oficiului de Consultanţă să fie scoase în curtea Oficiului unde li s-a dat foc. „Am înţeles că Atanasă Nistor nu mai lucrează în agricultură, dar este foarte grav că a ajuns să ardă cărţile de pe care poate şi el a învăţat. Se pare însă că le urăşte aşa de tare, că a început să le considere eretice. Şi exact ca pe vremea inchiziţiei a ajuns să comande arderea cărţilor”, a mai spus prefectul Onofrei, precizând că nu înţelege atitudinea fostului director al Direcţiei Agricole Suceava arătând că dacă nu avea nevoie de această arhivă, putea să doneze cărţile de specialitate unor instituţii de învăţământ cu profil agricol.

0 comentarii: