joi, 3 ianuarie 2008

Grămezi imense de gunoi, după Revelionul din centrul Sucevei



Distracţie costisitoare la trecerea dintre ani. Marea petrecere în aer liber, organizată de Primărie în centrul Sucevei, pe esplanada Casei de Cultură, a însemnat nu doar mii şi mii de oameni care au dansat, cântat şi sărbătorit împreună trecerea într-un nou an, ci şi o mulţime de gunoaie lăsate în urmă.

De la tradiţionalele sticle de şampanie deschise la miezul nopţii, sticle sparte pentru că „cioburile aduc noroc”, pahare de plastic şi ambalaje de la mâncare, în urma petrecăreţilor au rămas impresionante mormane de gunoaie, în cantităţi demne de cartea recordurilor.

Astfel, conform reprezentanţilor firmei de salubrizare Rosal, care a început activitatea de curăţenie în centrul oraşului în jurul orei 3 dimineaţa, în urma petrecerii de Revelion au fost adunate peste 300 de metri cubi de gunoaie, o cantitate imensă, aproape dublă faţă de ceea adunată anul trecut.

“Era ceva de speriat ce a rămas în urma petrecerii. S-a lucrat intens până dimineaţă şi am reuşit să terminăm până la ora 7.00, dar, ca şi cantităţi, sunt aproape la fel de mari precum cele adunate într-o zi normală din două mari cartiere ale Sucevei – Obcini şi Burdujeni. A fost mai uşor să le adunăm pentru că sunt pe o suprafaţă restrânsă”, a declarat directorul firmei Rosal, Adrian Niculescu.

Spre deosebire de alţi ani, când întreaga esplanadă era acoperită de gunoaie, dar pubelele amplasate în zonă, special pentru depozitarea resturilor celor de la petrecere, erau goale, cele 12 containere de gunoi de 1,1 metri cubi au fost utilizate la maxim.

0 comentarii: