joi, 3 ianuarie 2008

Trei tineri, striviţi în maşină



Cumplit accident rutier în ultima zi din 2007. Trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani, şi-au găsit sfârşitul în mod tragic, după ce maşina în care se aflau s-a strivit de un copac. Toţi au murit pe loc, fără a avea vreo şansă de supravieţuire.

Nenorocirea care a răpit viaţa celor trei s-a produs pe DN 17, în apropiere de comuna Dorna Candreni, localitatea de domiciliu a victimelor.

Daniel Dău, în vârstă de 20 de ani, venise să-şi petreacă sărbătorile acasă, din Italia, unde lucra de ceva vreme. Şi Mihai Boca, de 27 de ani, era „stranier”, stând mai tot timpul anului în Germania. L-au luat cu ei în maşină şi pe Nicolaie Moroşan, de 21 de ani, şi şi-au petrecut seara în comuna Poiana Stampei.

În zorii zilei de luni s-au pornit spre casă. La volanul maşinii, un VW Passat Combi, se afla Daniel Dău. Aproape de intrarea în comuna Dorna Candreni, drumul lor s-a sfârşit brusc.

Pe fondul vitezei excesive, într-o curbă la dreapta, tânărul şoferul a pierdut controlul asupra volanului. Nu a mai avut timp să reacţioneze în nici un fel. Maşina s-a dus izbit de un copac de pe marginea drumului, impactul fiind devastator.

Multă inconştienţă

La faţa locului nu a fost găsită nici o urmă de frânare, semn că totul s-a petrecut într-o fracţiune de secundă.

Transformată într-un morman de fiare, maşina era împrăştiată pe o rază de câţiva zeci de metri. Chiar şi motorul a sărit din maşină, fiind găsit la aproximativ zece metri de locul în care s-a produs impactul.

Unul dintre tineri, aruncat din maşină în momentul impactului, zăcea în şanţ. Ceilalţi doi, prinşi între fiare, au fost scoşi din maşină numai după ce pompierii au „săpat” în imensul morman de fiare în care s-a transformat maşina.

Deşi s-au ferit să estimeze cu ce viteză rula tânărul şofer, poliţiştii au subliniat că inconştienţa este principala cauza a acestui accident. Impactul nimicitor şi lipsa oricărei urme de frânare demonstrează clar că şoferul rula cu mult peste 100 de kilometri la oră.

De asemenea, având în vedere că se întorceau de la o petrecere, este probabil ca şoferul să fi consumat şi alcool, însă acest aspect se va lămuri numai după aflarea rezultatelor necropsiei cadavrelor.

0 comentarii: