joi, 3 ianuarie 2008

Revelion pe pârtie la Vatra Dornei



Pe pârtie. Miile de turişti care au ales să-şi petreacă noaptea de Revelion la Vatra Dornei nu au regretat nimic.

Nici măcar gerul nu i-a fugărit pe oameni, care au sărbătorit până târziu în noapte trecerea în noul an. Dacă o parte dintre turişti a ales să urmărească spectacolul organizat de administraţia locală în faţa sediului Primăriei, alţii şi-au spus „La mulţi ani!” direct pe pârtie.

De altfel, pe cele două pârtii din Vatra Dornei s-a schiat până la ore târzii din noapte.

La Telescaun s-a stat la coadă şi câte două ore pentru a prinde un loc în instalaţia care permitea accesul în vârful pârtiei. Preţul, 9 lei pentru o urcare şi 13 lei pentru urcare şi coborâre, nu a reprezentat un impediment pentru cei care au dorit să schieze pe pârtia Telescaun.

Pe pârtia Parc aglomeraţia a fost şi mai mare, mai ales că este şi la doi paşi de centrul staţiunii. Aici, pentru o urcare cu teleschiul s-au plătit 4 lei, dar mulţi turişti au preferat urcările pe jos şi coborârile cu nyloanele.

Stratul de zăpadă de pe cele două pârtii a fost între 10-35 cm, astfel încât distracţia se poate spune că a fost la ea acasă.

Numărul mare de turişti le-a dat bătăi de cap şi salvamontiştilor. „Incidente au fost destul de multe, dar spre deosebire de alţi ani au fost mai uşoare, în special entorse, plăgi tăiate sau contuzii rezultate din căzături. S-au organizat patrule regulate de salvamontişti pe cele două pârtii şi traseele importante din zonă”, a declarat Petrică Ariciuc, şeful Serviciului Salvamont Vatra Dornei.

În cursul zilei de ieri, turiştii au început să părăsească staţiunea Vatra Dornei, dar proprietarii de pensiuni şi hoteluri spun că a fost o perioadă foarte bună.

Gradul de ocupare al staţiunii a fost de 100%, iar agenţii de turism speră să aibă clienţi şi săptămânile următoare.

0 comentarii: