joi, 17 ianuarie 2008

Nemtii gasiti la Botosani nu si-au deschis telefonul din zgarcenie

Cei trei membri ai familiei Keller din Germania, dati disparuti la Timisoara si gasiti, marti, dupa mai bine de o luna la Botosani, au declarat ca nu stiau ca au fost dati in urmarire generala si ca nu au vrut sa-si deschida telefonul mobil, pentru ca urmau sa plateasca si pentru mesajele primite, informeaza Antena 3.

Familia Keller si-a deschis telefonul doar cand Ioan Keller, care trebuia sa stea in Romania doar trei saptamani, iar apoi sa se intoarca la serviciu, a sunat la serviciu sa-si prelungeasca concediul. Mai mult, fiica familiiei Keller a primit un mesaj ciudat, in ajun de Craciun. Pe 24 decembrie, tatal ei o anunta scurt: "nu-ti fa griji, cand vin inapoi o sa te caut".

Nici dupa ce au aflat ca au fost dati in urmarire generala, sotii Keller au refuzat sa-si sune fiica din Germania, cea care a tras prima semnalul de alarma cu privire la disparitia familiei sale.

Explicatiile pe care le-au dat sotii Keller dupa ce au fost gasiti, ca "Romania este o tara in tranzitie si trebuie sa isi ajute fratii" sunt la fel de ciudate ca si aparitia lor. Singura explicatie plauzibila pentru faptul ca timp de doua luni au avut telefonul inchis ar fi zgarcenia, in contextul in care exista posibilitatea ca telefoanele primite in timp ce vizitau Romania sa fie platite de familia Keller.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca familia de germani Keller data disparuta, alcatuita din Ion (45 ani), capul familiei, Mariana (43 ani), sotia si Denis (16 Ani), a fost descoperita dormind in masina personala in zona Bibliotecii Judetene "Mihai Eminescu" a municipiului Botosani, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, Manuela Ieremie.

"Din cele aflate de la membrii familiei, pe 20 noiembrie au plecat din Timisoara pentru a vizita manastirile din toate judetele exterioare arcului carpatin. Ruta a fost Tulcea-Constanta, apoi spre nord cu trecere prin Piatra Neamt pana la Baia Mare, unde locuieste mama Marianei Keller. De acolo au vizitat manastirile din Maramures, Suceava", a adaugat Manuela Ieremie.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean, ruta a continuat cu Botosaniul fiindca membrilor familiei li s-a parut un oras linistit, curat si sigur.

"Au ajuns la Botosani la 9 ianuarie unde au decis sa se odihneasca si sa remedieze o defectiune la masina. Au ales sa doarma in masina pe aleea de langa Bilbioteca Judeteana "Mihai Eminescu", fiindca nu era circulata, dadea la strada principala, era luminata si auzeau patrule de politie si jandarmi. Fapt ce i-a facut sa se simta in siguranta", a mai spus Manuela Ieremie.

Familia a fost gasita marti dimineata, la ora 9.30, dormind in masina. Pe 24 decembrie, Mariana Keller l-a sunat pe fratele sau, dupa care familia a decis sa inchida telefonul mobil din motive financiare.

"Atunci cand apelau dar si sunati de alte persoane erau taxati de serviciul Roaming, de aceea au inchis telefonul. De atunci s-au aflat mereu pe drum. Nu stiau ca sunt dati disparuti desi au ascultat posturi de radio in masina. Nu s-au cazat la nici un hotel. Tot timpul au dormit in masina. Se aflau in concediu si nu aveau resurse financiare extraordinare", a mai spus Manuela Ieremie.

Membrii familiei au aratat ca este vorba de o neintelegere pe care o vor rezolva singuri. Nu au dorit sa dea declaratii presei, nici sa fie fotografiati. Au acceptat o cafea si o masa calda la popota cadrelor de politie ai IPJ Botosani.

O familie care locuieste in Germania a fost data disparuta, la inceputul acestui an, dupa ce a venit in Timisoara la rude. Rudele din Timisoara ale familiei Keller, care locuieste in Germania, formata din Ioan, 45 de ani, Maria, 43 de ani si fiul Dennis de 16 ani, au anuntat Politia Timis, prin 112, ca nu a mai auzit nimic de acestia de cand au plecat din Timisoara, la sfarsitul anului trecut.

0 comentarii: