joi, 17 ianuarie 2008

Turul Moldovei


Curse spre Italia anulate de Politie

SUCEAVA. Trei microbuze care se îndreptau spre Italia au fost trase pe dreapta, joi dupa-amiaza, de politistii suceveni, pe raza localitatii Cumparatura. Oamenii legii aflasera ca transporturile erau ilegale, iar soferii isi inselau clientii cu locuri de munca in Peninsula. Toti pasagerii platisera cate 180 de euro. Soferii, toti trei din Botosani, s-au ales cu dosare penale pentru nerespectarea regimului transportului rutier public, înselaciune si evaziune fiscala. (Sergiu Rusu)

Primaria cumpara patinoar artificial

BOTOSANI. Primaria Botosani vrea sa prinda in bugetul pe 2008 suma de 200.000 de euro, necesara achizitionarii unui patinoar artificial. Primarul Catalin Flutur a spus ca interesul botosanenilor pentru practicarea acestui sport este mare, fapt confirmat de incasarile de la patinoarul montat in perioada sarbatorilor de iarna in centrul istorci al orasului. Intr-o luna s-au adunat circa 100.000 de lei. Deocamdata, edilii nu stiu unde va fi amplasat parinoarul artificial care va fi cumparat in acest an. (Razvan Sauciuc)

Stefan Banica canta in orasul sotiei

NEAMT. Stefan Banica jr. va concerta la Zilele Scolii „Mihai Eminescu“ din Roman, orasul natal al sotiei sale, vedeta de televiziune Andreea Marin. Manifestarea se va intinde pe durata a patru zile, de pe 12 ianuarie, fiind organizate numeroase actiuni educative, sportive si cultural-artistice. Concertul lui Stefan Banica va avea loc pe 15 ianuarie. (Dan Sofronia)

S-au reluat zborurile pe Aeoportul Bacau

BACAU. Traficul aerian pe Aeroportul Bacau a revenit la normal, dupa avionul care a aterizat fortat, miercuri seara, pentru ca i s-au rupt rotile din fata la impactul cu solul, a fost luat de pe pista. Prima cursa a fost joi seara, la ora 20.00, spre Verona. Conducerea Aeroportului asteapta rezultatul echipei de control, delegata de Ministerul Transporturilor, prin Directia de Investigatii a Accidentelor si Incidentelor Aviatice, care va elucida cauzele accidentului. (Ovidiu Pauliuc)

Universitatea „Cuza“, premiata de Minister

IASI. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ (UAIC) din Iasi obtine pentru al doilea an consecutiv premiul de excelenta in domeniul educatiei stiintifice internationale. Distinctia a fost acordata de catre Ministerul Educatiei pentru cele 239 de articole stiintifice publicate in reviste de specialitate internationale si pentru 18 carti scrise de profesori de la UAIC care au aparut la edituri din strainatate. „

Am primit 600.000 de lei pentru realizarile in acest domeniu inregistrate in 2006. Probabil ca acesti bani vor reveni celor trei facultati de stiinte exacte din cadul Universitatii“, a spus Madalina Cocea, purtatorul de cuvant de la „Cuza“. (Oana Ciornia)

Multi elevi infractori

SUCEAVA. Politistii atrag atentia ca numarul infractiunilor comise in apropierea unitatilor de învatamant din Suceava a crescut ingrijorator. În 2007 au fost înregistrate nu mai putin de 86 de infractiuni, majoritatea furturi, urmate de loviri si alte violente, zece dintre acestea fiind constate în scoli generale si 76 în licee.

„Fata de acum doi ani, în 2007 a crescut si numarul elevilor cercetati. Cu privire la locul în care s-au savarsit infractiunile, 38 dintre acestea s-au produs în incinta scolii, iar 48 în afara unitatilor de învatamant“, a declarat, ieri, Nicusor Todirut, seful Politiei Suceava.

0 comentarii: