joi, 17 ianuarie 2008

PD şi PLD au început deja certurile în teritoriu

Ultima răbufnire de orgolii a avut loc la sectorul 6 Bucureşti. Miza scandalului: fotoliul de preşedinte al noului PD-L, râvnit de democratul Cristian Paţica, dar ocupat de la centru de Radian Tufă, şi el pedist vechi.

Tufă a fost până nu demult secretar general al Ministerului Transporturilor şi, de când Boc şi Stolojan i-au semnat numirea ca preşedinte interimar la PD-L sector 6, s-a autosuspendat. Contactat de noi, el spune că situaţia din organizaţie e stabilă.

“Se crease un fel de SRL de familie în această organizaţie a PD şi care, la momentul fuziunii, şi-a văzut avantajele în pericol. Au încuiat sediul şi au dezinformat pe toată lumea.

Oamenii aceştia trebuie să înţeleagă până la urmă că avem lucruri mai importante de făcut, că organizaţia trebuie pusă pe picioare, ne aşteaptă an electoral şi nu mai merge cu jumătăţi de măsură”, ne-a spus Radian Tufă.

1. La Buzău în jur de 2.000 de peledişti l-au părăsit pe Stolojan, în semn de protest faţă de fuziunea PD-PLD. “Nu dorim să facem parte dintr-un partid prezidenţial creat la repezeală”, îi scriau în decembrie la scurtă vreme după fuziunea lui Stolojan demisionarii. Ei intenţionează să creeze organizaţia “Forţa independentă”.

2. La Botoşani, senatorul Mihai Ţâbuleac, provenit de la PLD, este nemulţumit că nu a fost numit preşedintele noului partid, PD-L, ci doar prim-vicepreşedinte. El riscă să fie exclus, dacă nu acceptă că în fruntea organizaţiei PD-L se va afla Cătălin Flutur, fratele lui Gheorghe Flutur, şi primarul Botoşaniului.

3. La Fălticeni, judeţul Suceava, pediştii vor şefia care ar trebui să revină oamenilor lui Stolojan. Iar la Rădăuţi e bătălie şi mai mare, riscând să se lase cu demisii, indiferent cine preia şefia.

0 comentarii: