duminică, 3 februarie 2008

Cazul de rabie cu numărul 9


Actualitate



vulpe Faptul că judeţul Suceava este „intens rabigen” începe să devină un clişeu. Cazul cu numărul opt, înregistrat de la începutul anului a apărut joi, a apărut în exploataţia aparţinând lui Fedorovici Ioan din comuna Stroiesti, judeţul Suceava, a fost ucisă de către câinii comunitari o vulpe.

Potrivit şefului DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, a fost anunşat medicul veterinar concesionar care a preluat cadavrul şi l-a adus de urgenţă la LSV Suceava în vederea efectuării examenului virusologic. „ În urma examenelor de laborator a fost eliberat buletinul de analiza, pozitiv pentru rabie „ a precizat Petrea Dulgheru, care a menţionat că s-a efectuat ancheta epidemiologică, de către medicul veterinar oficial zonal, şi s-au dispus măsurile specifice, s-au aplicat substanţe dezinfectante pe toate locurile de contact cu materialul patologic.

Acesta a mai specificat că despre acest episod de rabie au fost anunţate autorităţile sanitare umane judeţene şi locale şi instituţiile silvice. DSVSA Suceava mai anunţă că a fost reactivat Comandamentul antiepizootic local, şi că în focar se va efectua vaccinarea antirabică de completare a câinilor şi pisicilor.

Specialiştii DSVSA Suceava monitorizează în permanenţă modul de implementare a acţiunilor sanitare veterinare din focar.

0 comentarii: