duminică, 3 februarie 2008

O nouă autogară se va ivi în centrul Sucevei



Consilierii locali din Suceava au oferit, în cadrul şedinţei ordinare de joi, 31 ianuarie, un nou spectacol al ipocriziei. După ce mai bine de 15 minute au criticat vehement cererea depusă de o societate din Iaşi de a realiza o nouă autogară în centrul municipiului Suceava, votul aleşilor locali a fost unul pozitiv.

Astfel, sucevenii s-au pricopsit cu o a doua autogară amplasată, ca nuca în perete, pe strada Ion Creangă, în spatele actualei autogări, zonă în care se creează zilnic un furnicar sufocant de oameni, autobuze şi microbuze.

Tonul pe care au debutat discuţiile în cadrul şedinţei Consiliului Local Suceava de joi, pe marginea cererii formulate de societatea INTERTRANSCOM SRL Iaşi de a avea propria autogară, în imediata apropiere a uneia deja existente, părea să conducă spre un vot negativ al deliberativului sucevean.

Cel mai tranşant în ceea ce priveşte „cererea inoportună” a societăţii ieşene a fost consilierul local PNL, Gheorghe Jitaru, care a declarat că „zona respectivă nu permite realizarea unei alte autogări, mai ales că şi actuala autogară ar trebui mutată din centrul oraşului”.

Acesta a propus conducerii Primăriei Suceava să aibă în vedere realizarea unei parcări sub sau supraterane în zona Ion Creangă – Petru Rareş – Vasile Alecsandri, în cazul în care se va reuşi strămutarea actualei autogări. La fel de vehement s-a arătat şi consilierul independent Radu Vătafu, care a argumentat că „din punct de vedere urbanistic şi al traficului, acest proiect ar omorî practic zona”.

Mai mult decât atât, acesta a susţinut că nu puţini dintre cetăţenii care locuiesc pe strada Ion Creangă s-au arătat îngrijoraţi de realizarea noii autogări, ce ar presupune o mai mare aglomerare a zonei.

Numai doi consilieri au votat împotriva acestui proiect

Primarul Ion Lungu a afirmat că nu este de acord cu realizarea acestei autogări, dar că s-a greşit în şedinţa Consiliului Local din luna decembrie, când s-a dat un acord de principiu pentru realizarea acestui proiect, „fapt care a făcut ca aceşti oameni să cheltuiască bani pentru a obţine alte avize de la Bucureşti”.

„Cei mai diplomaţi” s-au dovedit a fi consilierii PNL, care, prin vocea lui Mihai Aurel Steiciuc, au subliniat că realizarea autogării este „inoportună”, dar „cetăţenii, cu siguranţă, din comoditate, ar prefera să aibă autogară în centru”.

Consilierii locali PSD au ţinut, în schimb, partea reprezentantului firmei INTERTRANSCOM SRL Iaşi, prezent la şedinţă, consilierul Cornel Caşu acuzându-şi colegii că adoptă o atitudine de inchizitori cu un investitor care vrea să vină la Suceava.

În final, votul a fost în favoarea realizării acestei autogări, 12 consilieri votând pentru, opt abţinându-se, iar doi votând împotrivă. Majoritatea consilierilor care s-au abţinut în momentul votului, pe parcursul discuţiilor au protestat zgomotos împotriva proiectului, chiar dacă nu s-au înscris la cuvânt. Probabil, au ales această poziţie neutră pentru a nu stârni nemulţumirea cetăţenilor, posibili votanţi, care consideră utilă realizarea acestei autogări.

INTERTRANSCOM SRL Iaşi va realiza astfel o autogară pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi, într-o curte care permite, cu greu, staţionarea a trei microbuze.

0 comentarii: