duminică, 3 februarie 2008

Sediul OMNIASIG, blocat de un şofer nemulţumit

Nemulţumit că aşteaptă de o lună şi jumătate de zile despăgubirile pentru a-şi reface maşina implicată într-un accident, un tânăr din Fălticeni şi-a parcat autoturismul la intrarea în sediul societăţii de asigurare OMNIASIG din centrul Sucevei.

Ieri după-amiază, în jurul orei 16.00, bărbatul, Gabriel Marius Gavril, din municipiul Fălticeni, a venit la sediul societăţii, pentru a afla de ce nu primeşte despăgubirile de pe urma unei tamponări în care a fost implicat la începutul lunii decembrie a anului trecut.

Ajuns la OMNIASIG, bărbatul susţine că a fost agresat verbal de angajaţii societăţii de asigurare, care i-au spus că dosarul său este respins şi că poate apela la instanţă dacă nu-i convine această hotărâre.

Sătul să tot umble pe drumuri şi să aştepte în zadar să primească banii pentru a-şi putea reface maşina, acesta a cedat nervos. A urcat maşina pe trotuar şi a parcat-o chiar la intrarea în sediul agenţiei, blocând accesul în unitate.

Copita de cal

„Pe 11 decembrie, un camion a dat cu spatele şi mi-a avariat serios maşina. Cel care m-a lovit şi-a recunoscut vina la poliţie şi, cum era asigurat la OMNIASIG, am înaintat documentele la această societate pentru a fi despăgubit. M-au tot amânat şi când am venit astăzi aici, mi s-a spus că dosarul meu este respins. Le-am pus maşina în faţa agenţiei, să facă ei ce vor cu ea”, s-a plâns tânărul din Fălticeni. Imediat, la faţa locului au ajuns poliţiştii de la circulaţie şi de la ordine publică. Conştient că va fi amendat, Gabriel Marius Gavril a anunţat că pleacă din faţa agenţiei la închiderea programului, şi va reveni luni la prima oră a dimineţii în acelaşi loc.

Şoferul ne-a declarat că a fost realmente umilit de angajaţii OMNIASIG, care i-au spus, mai în glumă mai în serios, că maşina sa ar fi fost lovită cu copita de un cal, nicidecum de o maşină.

Suspiciuni că accidentul ar fi înscenat

Imediat, la faţa locului a ajuns şi Gheorghe Cosmulese, directorul zonal al OMNIASIG. Acesta l-a invitat pe bărbat în sediul agenţiei, la discuţii. Am aflat că din punct de vedere legal, societăţii nu i se poate reproşa mare lucru.

Investigaţia unui astfel de dosar de către societatea de asigurare se poate întinde pe un termen de până la trei luni de zile. Cum tânărul nu a primit o hârtie scrisă că dosarul său a fost respins, rezultă că acesta continuă să fie în lucru. Tânărului i s-a explicat că societatea nu a putut încă să vadă camionul implicat în accident, deoarece proprietarul se tot declară plecat din localitate, iar fără o expertiză atentă banii nu se pot vira.

„Avem multe cazuri când cele două părţi se înţeleg şi înscenează o tamponare, pentru a primi despăgubiri. Cum la tamponări poliţia nu face anchetă, ci doar consemnează declaraţiile martorilor, noi trebuie să facem o investigaţie, să vedem dacă într-adevăr la mijloc este vorba de un accident. Aici asiguratul RCA refuză să ne arate maşina şi de aceea nu am putut finaliza dosarul”, ne-a spus unul dintre angajaţii agenţiei.

Invitaţii la judecată, apoi explicaţii logice

Demn de remarcat este că explicaţiile angajaţilor OMNIASIG au venit după ce aceştia au realizat că presa este la faţa locului. În primă fază, în loc de aceste explicaţii logice, l-am putut observa pe un angajat al agenţiei cum îl invita pe şofer în instanţă dacă nu îi convine respingerea dosarului.

Gabriel Marius Gavril a fost amendat cu 100 de lei de poliţiştii de la circulaţiei, iar în jurul orei 18.00, împreună cu unul dintre angajaţii societăţii, s-a urcat în maşina din faţa agenţiei, deplasându-se către domiciliul şoferului camionului implicat în accident, pentru ca situaţia să se lămurească.
„Dosarul este în lucru, deoarece asiguratul nu a fost găsit, fiind plecat tot timpul. Acest şofer s-a supărat că nu îi putem da banii pe loc, şi, văzând pe la televizor că şi alţii au făcut la fel, a zis că e bine să-şi pună maşina în faţa societăţii de asigurare. Sunt convins că acesta nu a fost agresat verbal de personalul nostru”, şi-a exprimat poziţia Gheorghe Cosmulese.

0 comentarii: