duminică, 3 februarie 2008

PSD consideră că reparaţia drumului Şcheia este politizată







Politica




marza Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, doreşte să se întâlnească cu primarii municipiului Suceava şi al comunei Şcheia, limitrofă Sucevei, pentru a stabili modalităţile de reparare a drumului ce leagă E 85 de E 576 care este impracticabil şi poate produce avarierea autovehiculelor.

Gavril Mîrza a spus într-o conferinţă de presă că s-a ajuns să fie politizat şi acest drum după ce primarii din Suceava şi Şcheia au acuzat conducerea CJ Suceava că nu intervine pentru repararea acestuia.

Preşedintele CJ Suceava a explicat că această rută ocolitoare a Sucevei, care face legătura între drumurile europene E 85 şi E 576 este administrat de Primăriile Suceava şi Şcheia. Acesta a spus că o porţiune a drumului a fost administrată de CJ Suceava, dar că aceasta a fost predată în administrare CL Suceava care a efectuat lucrări de aducţiune de apă pe acest traseu, şi că va fi preluat de CJ Suceava după ce va fi adus la starea iniţială.

„Invit primarii din Suceava şi Şcheia la o întâlnire să clarificăm lucrurile”, a spus Gavril Mîrza.

Acesta a arătat că starea jalnică a acestui drum, care este tranzitat în special de camioane de mare tonaj, nu trebuie să fie folosită pentru atragerea de capital politic. „Şi-au făcut o pasiune din acest drum. Când s-a ajuns la o situaţie ruşinoasă, e vinovat Consiliul Judeţean, iar ei nu au nici o vină”, a spus Gavril Mîrza.

Drumul ocolitor al municipiului Suceava ce face legătura între E 85 şi E 576 are aproximativ trei kilometri, din care, cea mai mare parte, se află în administrarea Consiliului Local al comunei Şcheia, localitate limitrofă Sucevei.

În ultima perioadă, din cauza gropilor şi denivelărilor de pe acest drum s-au produs mai multe incidente în care au fost implicate autocamioane de mare tonaj.

0 comentarii: