luni, 11 februarie 2008

Cursuri de formare pentru şomerii suceveni



Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava a demarat seria cursurilor de formare pentru sucevenii care sunt în căutarea unui loc de muncă.

De la începutul anului 2008, în cadrul Centrului de Formare Profesională al AJOFM Suceava, au fost deschise un număr de 15 cursuri, la care sunt înscrişi 261 de şomeri din judeţ.

Tematica acestor cursuri este calificarea în meseriile: bucătar, coafor, dulgher - parchetar - tâmplar, frizer, lucrător în comerţ, mecanic auto, operator introducere validare şi prelucrare date, zidar - pietrar - tencuitor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Suceava, Anca Capverde, ponderea, în rândul cursanţilor, este deţinută de persoanele de sex feminin, din totalul de 261, 189 fiind femei (72%) şi 72 bărbaţi (28%). Interesant este şi faptul că marea majoritate a cursanţilor este formată din persoane foarte tinere. Astfel, 135 persoane au vârste sub 25 de ani, 64 au vârste între 25 şi 35 de ani, 51 între 35 şi 45 de ani, iar 11 persoane au vârsta peste 45 ani.

În acelaşi timp, 158 dintre cursanţi provin din mediul rural, 103 din mediul urban, 79 sunt absolvenţi de şcoală generală, 68 absolvenţi de şcoli profesionale şi şcoli de arte şi meserii, 104 absolvenţi de liceu, 4 absolvenţi de şcoli postliceale şi 6 absolvenţi de studii superioare.

Cele mai multe cursuri de formare pe care AJOFM Suceava şi-a propus să le organizeze în acest an se adresează persoanelor fără loc de muncă, ce doresc să se formeze în meserii precum operator calculator electronic şi reţele, zidar - pietrar - tencuitor, ospătar, chelner, vânzător în unităţi de alimentaţie, bucătar şi tâmplar universal.

0 comentarii: