luni, 11 februarie 2008

Poliţişti ameninţaţi cu pistolul



Un echipaj de poliţie de la Postul Dorneşti a avut parte de momente „inedite” în timp ce încerca să dezarmeze un tânăr care îi ameninţase cu un pistol.

Puţin după miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, în urma unui apel înregistrat la serviciul de urgenţă – 112, în jurul orei 01.00, doi agenţi de poliţie de la Dorneşti însoţiţi de un paznic comunal s-au deplasat la gospodăria familiei Andrişan din localitate pentru a aplana un scandal.

Potrivit celor afirmate de şeful biroului Poliţia Rurală Rădăuţi, subcomisar Daniel Andrei, în momentul când au ajuns la poarta casei poliţiştii au fost întâmpinaţi de tânărul Gabriel Andrişan, de 26 de ani, care avea în mână un pistol cu aer comprimat, calibrul 4,5, armă pe care a îndreptat-o spre oamenii legii.

Somat să lase pistolul jos, tânărul a refuzat, mai mult, a tras un foc în lateral, după care a intenţionat să reîncarce arma. Profitând de o clipă de neatenţie a „pistolarului”, poliţiştii i-au administrat o porţie de spray lacrimogen, după care au reuşit să-l dezarmeze şi să-l imobilizeze, cu menţiunea că arma a fost recuperată de unul dintre membrii familiei şi apoi dusă în casă.

Deşi poliţiştii au solicitat să le fie predat pistolul, familia turbulentului nu a acceptat, motivând că arma a fost cumpărată legal în urmă cu patru ani, însă nu a fost declarată.

Poliţia continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul din noaptea de sâmbătă.

0 comentarii: