luni, 11 februarie 2008

O elevă de la Colegiul Economic din Suceava s-a sinucis



Colegiul Economic "Dimitrie Cantemir" din Suceava începe, astăzi, cursurile cu un elev mai puţin. O adolescentă din clasa a XI-a, Ioana C., s-a sinucis, la sfârşitul săptămânii trecute.

Vineri după-amiază, puţin după ora 16.00, mama Ioanei s-a întors acasă de la serviciu şi şi-a găsit fiica într-o stare vizibilă de rău. A sunat imediat la ambulanţă, iar un echipaj SMURD a venit la locuinţa familiei, din Sf. Ilie, şi a dus-o pe tânără imediat la Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava.

„Era în stare de comă superficială, avea respiraţie dificilă şi reacţie la durere. Am bănuit o intoxicaţie, însă în casă nu am găsit nici un fel de medicamente pe care ar fi putut să le ia. Era o fată frumoasă, nu ştiu de ce ar fi recurs la un asemenea gest”, ne-a spus unul dintre medicii care s-au ocupat de ea.

Ioana a fost internată în secţia Anestezie-Terapie Intensivă la ora 17.30 şi în cursul nopţii, la 1.10, a murit. Din primele informaţii se pare că ar fi băut lichid de spălat parbrizul deoarece în casă s-ar fi găsit un pahar cu un lichid de culoare albastră. Altă variantă ar fi că a înghiţit o substanţă folosită împotriva rozătoarelor, după ce a căutat pe internet o otravă care nu are antidot. Examenul toxicologic va elucida lucrurile, în următoarele zile.

Poliţia cercetează circumstanţele sinuciderii

Fata nu a lăsat nici un bilet prin care să ofere o explicaţie pentru gestul la care a recurs, dar surse din rândul poliţiştilor care se ocupă de caz spun că în casă au găsit mai multe foi şi un caiet cu însemnări, din care reiese că se simţea foarte singură şi avea o părere proastă despre propria persoană.

Directorul Colegiului Economic, Corneliu Romaşcu, ne-a declarat că Ioana nu era nici pe departe o elevă problemă, chiar dacă în ultima perioadă a înregistrat mai multe absenţe, motiv pentru care a avut şi nota scăzută la purtare.

0 comentarii: