miercuri, 13 februarie 2008

Dödens rum


Den här texten är hämtad från Daisy Hope. En utav grundarna beskriver Pallady - ett av de "bättre" dödstallen i Rumänien. (Emma, du behöver ju inte läsa vidare!)


"Tiden stannar och jag kan inte tänka. Så känns det varje gång jag får höra berättelser från dödsstallet Pallady i Bukarest. Där sitter hundarna några dagar i kala kennlar innan dom avlivas på ett brutalt och okänsligt vis. Du kan, om du har någon kontakt, få möjlighet att hjälpa en hund ut därifrån. Det kostar dig 500 kr och fångas hunden in ännu en gång av en hundfångare, får du betala 1000 kr i böter. Vem som helst släpps inte in. Det är ett Treblinka i ett modernt EU land 2008 fast karaktärerna är hundar och inte människor. Men...... människans bästa vän. Jag tänker mycket på hundarna som hamnar där. Daniela berättar och man blir bestört......... Hur ska man kunna "välja" 1 eller 2 hundar när det finns så många bedjande ögon.....Sorgsna blickar.... Rädda och uppgivna...... I morse hämtades kompisen i buren bredvid. Han drogs med på det kalla stengolvet med en snara runt halsen. Mot Dödens Rum. Vad som händer där inne och hur. Vill du inte veta. Imorgon är det några hundar i nästa bur som dras till Dödens Rum......... Det är tungt att bära.


Bukarest hundvänner är uppgivna. Man orkar inte längre övertala Borgmästaren att få ett slut på detta. Själv sover han gott om natten - Äter gott och lever i lyx - Och spenderar sina tillgångar från staten på annat än att göra det han borde - Upprätta en massiv steriliseringskampanj. Det är nog hans värsta mardröm att se tusen och åter tusentals sedlar gå till det. När han så smidigt Billigt och Enkelt nu "röjjer undan problemet". Dessutom är det så finurligt att det inte är så många som känner till. Det är förbjudet område. Och det är ingen som protesterar. Väldigt bra tycker Herr Borgmästaren och njuter av sin tillvaro på tronen.


En tanke går till alla hundar som inte får någon hjälp. Och det helt i onödan. Diktaturen på 80-talet blev deras mardröm Och nu finns det ingen som kan hjälpa dom. Bara i Pallady dödas hundratals hundar varje månad. Ett helt hägn. Hundarna på bilden är smygfotade. Dom kunde lika gärna suttit i din soffa eller gått med dig på en härlig promenad........ Ingen av hundarna lever längre. Dom är alla dödade med en järnhand och utan ett vänligt ord. Dom fick aldrig ens ett eget namn.........


Det är tyvärr verklighet. I dom flesta av Rumäniens dödsstallar är anläggningen långt ifrån standarden i Pallady. I Suceava, Vulcan och många, många andra kommuner, lever hundarna i total misär. Burarna städas aldrig och hundarna blir fler och fler inne i kennlarna. Ingen bryr sig om att hundar slåss Föder valpar Är döende Hundarna kan sitta i en decimetertjock sörja av egen avföring, urin och kadaver. Dessa kommunala dödsstallar är Helvetet på jorden."


Jag blir såå arg så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Jag skulle med enormt stor glädje mörda den där borgmästaren med mina bara händer! Han borde få utstå det som han utsätter alla dessa hundar för, flera gånger om! Usch... han är inte ens värd att kallas människa! Han är ett monster!

0 comentarii: