miercuri, 13 februarie 2008

Directorul Casei de Pensii, în comă, în urma unui accident rutier



Directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava, Robert Marian, a fost implicat, ieri seară, într-un grav accident de circulaţie produs la ieşirea din Suceava spre Fălticeni. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 17.00, pe porţiunea de drum din dreptul firmei Auto Mitric.

Aflat la volanul unui autoturism Dacia Logan, directorul Casei de Pensii Suceava a ieşit din incinta Auto Mitric, îndreptându-se spre Suceava. Nu a acordat prioritate de trecere unei maşini Seat Leon, condusă regulamentar pe direcţia Fălticeni-Suceava de Bogdan Ciornei, un tânăr din Suceava.

Impactul dintre cele două maşini a fost extrem de violent. Autoturismul Seat a lovit maşina lui Robert Marian în portiera din spate dreapta. Dacă autoturismul Seat a ajuns în gardul de la intrarea în incinta firmei, iar maşina lui directorului CJP a ajuns în şanţ.

În urma impactului, Robert Marian a fost proiectat violent în geamul portierei din stânga faţă. De aici a fost scos de echipa de la „Descarcerare” a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sosită la faţa locului şi urcat într-o ambulanţă.

Celălalt şofer implicat în accident a scăpat fără nici o zgârietură, fiind salvat de airbag-urile maşinii. Autoturismul directorului Casei de Pensii nu era prevăzut cu elemente de siguranţă, astfel explicându-se starea gravă a lui Marian, asta în condiţiile în care maşina sa a fost lovită în partea dreaptă-spate.

În comă de gradul II

Ieri seară, la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, unde a ajuns Robert Marian, era agitaţie mare.

Doctorii care i-au acordat primele îngrijiri au declarat că, în urma accidentului, directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava a fost rănit la cap şi se află în comă de gradul II. Medicii au arătat că starea acestuia nu este deloc una bună, iar pentru un diagnostic precis este nevoie de investigaţii cu computerul tomograf.

Robert Marian a fost trimis la policlinica privată Bethesda, în dotarea căreia se află un astfel de aparat pentru ca, ulterior, doctorii să ia în discuţie posibilitatea internării lui într-o clinică universitară.

Şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, doctorul Liviu Cârlan, care, la momentul producerii accidentului se afla în timpul său liber, a venit la spital pentru a se ocupa personal de starea pacientului. El a declarat că, în urma accidentului, Robert Marian a suferit un traumatism cranio-cerebral grav şi va fi transportat cu un avion la o clinică din Bucureşti.

Medicul sucevean s-a declarat optimist în privinţa recuperării acestuia arătând că, cel puţin deocamdată, nu se poate vorbi de necesitatea unei intervenţii chirurgicale. „Îl transferăm acolo pentru investigaţii mai amănunţite şi tratament. Este tânăr şi sper că îşi va reveni cât mai curând”, a spus Liviu Cârlan.

Avionul cu care directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava urma să fie transportat la Bucureşti era aşteptat la Suceava în jurul orei 23.00.

0 comentarii: