duminică, 10 februarie 2008

Peste 10.000 de suceveni au venit să-i vadă pe Iris, Zdob şi Zdub şi Loredana

Peste 10.000 de suceveni au venit să-i vadă pe Iris, Zdob şi Zdub şi Loredana


Iris, Zdob şi Zdub şi Loredana au oferit sucevenilor un concert extraordinar în cea de-a doua zi a manifestărilor prilejuite de aniversarea a 620 de ani de la atestarea documentară a Sucevei şi Cetăţii de Scaun. În ciuda frigului de afară, piaţa centrală a Sucevei a fost neîncăpătoare pentru sucevenii care au dorit să vadă concertele a două dintre cele mai apreciate formaţii şi a „divei” Loredana Groza. Veniţi la Suceava în locul formaţiei Holograf, rockerii de la Iris au demonstrat că în ciuda anilor care le apasă pe umeri, rămân unii dintre cei mai apreciaţi artişti din România. Cu un concert care a cuprins atât piese vechi, cât şi de pe ultimele lor apariţii discografice, Iris a făcut un „show total”. Piese precum „Floare de Iris”, „Iris Eterna”, “Strada ta” sau „Baby, baby” i-au încălzit din prima pe sucevenii veniţi la aniversarea Sucevei. La finalul recitalului, primarul Ion Lungu le-a oferit rockerilor de la Iris o diplomă şi o medalie aniversară, subliniind că aşa cum Cetatea de Scaun reprezintă simbolul Sucevei, „tot aşa, Iris este un simbol al rock-ului românesc”.

După Iris, scena a fost ocupată de moldovenii de la Zdob şi Zdub, care au demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că reprezintă şi una dintre cele mai de succes formaţii din România. Rockul combinat cu folclorul românesc, într-un stil numai cum cei de la Zdob şi Zdub îl au, a prins din plin la public, sucevenii cântând şi dansând pe ritmurile unor cântece precum „Bunica Bate Toba”, „Videli Noch” sau „Ţiganii şi OZN”. La sfârşitul concertului, alături de moldovenii de la Zdob şi Zdub a urcat şi primarul Sucevei, Ion Lungu, care după ce le-a înmânat medalia şi diploma aniversară, a ţinut să le transmită acestora că îşi doreşte, ca la aniversarea a 630 de atestare a Sucevei, România şi Moldova să fie împreună „uniţi, într-o Europă unită”.

O prezenţă mai rară pe scenele sucevene, Loredana a fost cea care a încheiat concertul organizat în centrul Sucevei. Venită în faţa sucevenilor alături de Connect-R şi Trupa „Aguida”, Loredana Groza a reuşit să-i impresioneze pe suceveni, în special prin faptul că a cântat live, dar şi prin spectacolul oferit alături de Connect-R şi de cei 14 artişti din Trupa „Aguida”. Loredana şi-a început recitalul cu de acum clasica melodie „Bună seara, iubito”, şi a continuat cu cântece precum „Ridică-mă la cer”, „Made in România”, „Zig-zaga” sau „Şatra în sfinţit”. La finalul recitalului, primarul Ion Lungu i-a oferit Loredanei un superb buchet de flori. Întreaga seară aniversară s-a încheiat cu un superb foc de artificii.

0 comentarii: