miercuri, 20 februarie 2008

PSD Suceava anunţă declinul lui Gheorghe Flutur

Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Corneliu Popovici, a anunţat ieri că lansarea liderului PD-L, senatorul Gheorghe Flutur, în lupta pentru câştigarea preşedinţiei Consiliului Judeţean Suceava echivalează din punct de vedere politic cu „trecerea lui Flutur pe linie moartă”. Dl Popovici a spus într-o conferinţă de presă că, în momentul de faţă, „dl Flutur este marginalizat politic”, argumentul său în acest sens fiind lipsa de la lansarea candidaţilor PD-L, care a avut loc la finele săptămânii trecute, a unor personaje politice de rangul întâi din partid.

„Este clar că Flutur e marginalizat politic, iar prezenţa dlui Cezar Preda şi nu a lui Theodor Stolojan, după cum eram obişnuiţi, confirmă faptul că se urmăreşte trecerea lui Flutur pe linie moartă”, a declarat vicepreşedintele PSD. El este de părere că lansarea pe care i-a făcut-o dl Preda senatorului Flutur nu a fost stabilită în prealabil şi că felul în care a reacţionat liderul judeţean al PD-L la anunţ, spunând că va merge la rândul său să-l lanseze pe Cezar Preda în cursă pentru Primăria Buzău (de unde este acesta – n.r.), nu este altceva decât recunoaşterea faptului că dl Flutur a fost „forţat să candideze la preşedinţia CJ”. „Ne este foarte clar că Cezar Preda i-a prezis sfârşitul politic lui Gheorghe Flutur, deoarece acesta va pierde încă o dată alegerile locale”, şi-a încheiat argumentaţia dl Popovici.

PD-L vede partea plină a paharului

În replică, preşedintele organizaţiei judeţene a PD-L, senatorul Gheorghe Flutur, consideră că reacţia social-democraţilor denotă faptul că „în primul rând este panică generală la PSD Suceava şi ei ştiu că vor pierde reduta care le-a ţinut de cald 18 ani doar lor şi clientelei lor politice”. „Le transmit PSD-iştilor că suntem foarte hotărâţi să câştigăm Consiliul Judeţean şi cât mai mulţi primari din judeţ. Să nu îmi poarte ei grija de poziţia mea în PD-L, care este un partid modern, european, nu ca PSD, care stă în poziţie de drepţi când vin liderii de la centru. PD-L îşi va trimite toţi liderii să candi-deze la alegerile locale, aşa cum preşedintele nostru, Emil Boc, candidează la Cluj. Dăm importanţă maximă alegerilor locale şi regionale. În rest sunt speculaţii văzute prin luneta PSD-istă în care dacă eşti la Bucureşti eşti puternic, iar dacă eşti în teritoriu eşti mic. O lunetă virusată de comunism şi centralizare”, a mai declarat dl Flutur.

0 comentarii: